Košarka

LeBron: „Bilo je teško, emocije su bujale, nije lagano igrati u takvim uvjetima“

Niko Rukavina • petak, 26.12.2014.
LeBron: „Bilo je teško, emocije su bujale, nije lagano igrati u takvim uvjetima“
Foto: FaH

Izuzev božićnog derbija zapada između Oklahome i Spursa (114:106 za Oklahomu), svjetla NBA reflektora sinoć su bila usmjerena prema Miamiju gdje je LeBron James odigrao svoju prvu utakmicu nakon povratka u Cleveland.

LeBron James je u Miamiju proveo četiri sezone u kojima je osvojio dva naslova prvaka (2012. i 2013.) te je dva puta igrao veliko finale. Ovog ljeta vratio se u Cleveland u kojem je prije dolaska u Miami odigrao sedam sezona, a sinoć se s novom-starom momčadi prvi put pojavio u American Airlines Areni, dvorani u kojoj je proživio najsretnije trenutke karijere.

Miami je na kraju slavio sa 101:91, a LeBron je dočekan s pomiješanim reakcijama. Dio dvorane mu je skandirao, a dio fućkao, iako je na kraju pljesak odnio „pobjedu“.

“Uoči početka sezone bilo mi je teško prije prve domaće utakmice Cavsa. Nije mi bilo lako niti uoči povratka u ovu dvoranu. Iza mene su četiri predivne godine u Miamiju, u ovoj dvorani sam odigrao mnogo sjajnih utakmica. Dečki i ja smo izgradili nešto sjajno, no došlo je vrijeme za novi izazov“, rekao je prije utakmice James.

Međutim, iako je zabio 30 koševa, LeBron je promašio osam slobodnih bacanja te nije uspio odvesti Cleveland do pobjede protiv svojeg bivšeg kluba.

"Bilo je teško. Emocije su bujale na sve strane. Nije lako igrati u takvim uvjetima", priznao je nakon utakmice LeBron.

Prije utakmice James se srdačno pozdravio sa svojim bivšim suigračem Dwayneom Wadeom koji je predvodio Miami do pobjede sa 31 košem od čeka je 24 zabio u prvom dijelu.

"Bilo je čudno igrati protiv 'starog' prijatelja. No, morali smo mu pokazati tko je gazda u ovom gradu, ako je slučajno zaboravio", rekao je nakon pobjede Wade.

Cleveland trenutno ima omjer 17-11, dok Miami ima omjer 14-16. James je trenutno drugi strijelac lige s prosjekom od 25.3 koševa po utakmici, a Wade šesti s prosjekom od 19.5 koševa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.12.2014. u 18:31
    čuj "izdao". čovjek je uzeo stvari u svoje ruke nakon što su mu u clevelandu godinama društvo činili svi neki poluigrači, pristao na puuuno manju plaću i osvojio dva naslova. pozdravili su ga jer znaju da bi bez njega još duugo bili na onom 1 naslovu kojeg je wade praktički sam osvojio, a cleveland... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Pope John Paul II26.12.2014. u 18:08
    Izdao je i jedne i druge meni je zapravo čudno što je uopće imao dostojanstva vratit se u Cleveland i što su ga oni primili kao da se nije ništa dogodilo.
    Pope John Paul II