Zimski sportovi

Medveščak ulovio protivnika na spavanju pa mu propao povratak: "Trebali smo više hrabrosti"

Borna Rupnik • utorak, 13.01.2015.
Medveščak ulovio protivnika na spavanju pa mu propao povratak: "Trebali smo više hrabrosti"
Foto: Dea Sajko

Medveščak je turneju po Rusiji ipak završio porazom, no u taboru Zagrepčana zadovoljni su ukupnim učinkom, premda žale za prilikom propuštenom u Jaroslavlju.

Niz od četiri Medveščakove pobjede zaredom prekinut je u ponedjeljak na gostovanju kod Lokomotiva iz Jaroslavlja. Hrvatski je predstavnik u KHL-u poveo, potom se vratio na 3:3 i naposljetku primio odlučujući pogodak u 55. minuti.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu, ali nisam zadovoljan s drugih deset minuta prve trećine. No, kako je susret odmicao, tako smo i mi igrali sve bolje i bolje i vratili smo se u utakmicu. U posljednjoj trećini smo imali 5-na-3 koji nismo iskoristili i upravo nam je taj trenutak presudio, te smo kasnije primili četvrti pogodak nakon greške", sažeo je Doug Shedden, trener Medveščaka za klupske stranice.

Finac Ville Leino vjeruje da se i ovoga puta moglo do punog plijena: "Igrali smo jako dobro i šteta što smo izgubili. Moramo igrati s više hrabrosti, manje vraćati pak unazad i više natjerati suparnika da se igra oko njihovog gola. Unatoč ovom porazu doma se vraćamo s pet osvojenih bodova što je pozitivna stvar".

Kurtis McLean ističe kako će se Medvjedi vrlo brzo okrenuti nadolazećim izazovima, odnosno seriji od četiri utakmice pred zagrebačkom publikom.

"Očekivali smo da će nas napasti, tako da mislim da smo ih na početku ulovili na spavanju, ali onda su se vratili s tri gola. No, nismo odustali. I mi smo se uspjeli vratiti u igru golovima u drugoj i na početku posljednje trećine. Oni su kasnije iskoristili našu grešku i zabili za pobjedu. Unatoč tome, vjerujem kako je utakmica mogla jednako tako završiti i u našu korist. Sada nas očekuju četiri domaće utakmice i moramo se potpuno koncentrirati na njih i zaboraviti ovaj poraz", kaže.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))13.01.2015. u 17:06
    Evo tablica da se ne mora stalno traziti http://en.khl.ru/standings/266/conference/
    :))