Košarka

Video: Warriorse jedna pobjeda dijeli od naslova NBA prvaka, Curry ubacio sedam trica

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.06.2015.
Video: Warriorse jedna pobjeda dijeli od naslova NBA prvaka, Curry ubacio sedam trica
Foto: EPA

Niti triple-double LeBrona Jamesa nije spasio Cavalierse u petoj utakmici NBA finala, Warriorsi su bili bolji i u završnici susreta osigurali pobjedu 104:91...

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 104:91 (3-2)

Golden State Warriorsi nalaze se na korak od osvajanja naslova NBA prvaka. U petoj utakmici NBA finala u drugom poluvremenu slomili su otpor Cleveland Cavaliersa kojima nije pomogao niti triple-double LeBrona Jamesa.

Stephen Curry bio je uspješniji i nalazi se na korak od naslova prvaka iako je James i dalje optimist. "Najbolji sam igrač svijeta i dalje vjerujem u naslov prvaka", rekao je James.

Međutim ne pita se samo Jamesa, bez obzira što je najbolji igrač svijeta, značajno je hendikepiran činjenicom da ima dosta slabije suigrače u finalu nego što to ima Curry. Irving i Love ipak previše nedostaju, Warriorsi su prejaka momčad da bi ju James sam pobijedio čak četiri puta.

Ipak, još uvijek nisu izgubili i još uvijek nisu ostali bez naslova prvaka. Potrebno im je "samo" upisati naredne dvije pobjede od čega je prva sljedeća u Ohiju.

Konačan rezultat izgleda previsoko, Warriorsi su bili bolji protivnik, imali su prednost, ali nisu baš tako lako došli do pobjede.

Četiri i pol minute prije kraja susreta domaćin je imao prednost tek 85:84, Cavsi su propustili priliku za poravnanje i tu je krenula serija domaćina. Andre Iguodala i Stephen Curry odveli su Warriorse na dvoznamenkastu prednost i priči je bio kraj.

Iako je James ostvario triple-double, o Curryju se pričalo nakon susreta. Unatoč blagim simptomima dehidracije, odigrao je veliku utakmicu.

"Iskreno, nismo mogli previše učiniti. Pogodio je neke fantastične šuteve", priznao je David Blatt.

Curry je ubacio 37 poena (13/23, trica 7/13) uz sedam skokova, a Draymond Green dodao je 16 poena (4/9), devet skokova i šest asistencija. Kod poraženih James je upisao 40 poena (15/34), 14 skokova i 11 asistencija, a Tristan Thompson 19 poena (6/11) uz deset skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lynch2415.06.2015. u 12:34
    Nevijerovatno je da od 91 koševa ,71 koš je svoje prste imao LeBron....Što koševa,asistencija,odbijanaca i itd....Mislim možemo mi pamtovati,ali trenutno najbolji košarkaš svijeta je LeBron i da su mu samo zdravi Love i Irving,Cleveland bi sad imao 3:1
    Lynch24
  • Obrisan korisnik15.06.2015. u 09:21
    Nadam se da će ova serija otić u 7. utakmicu pa ko dobije...
    Obrisan korisnik