Košarka

James: "Skidamo kapu najboljem šuteru lige, ali možemo do preokreta", Curry: "Moramo iscrpiti LeBrona"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 15.06.2015.
James: "Skidamo kapu najboljem šuteru lige, ali možemo do preokreta", Curry: "Moramo iscrpiti LeBrona"
Foto: EPA

U petoj utakmici finala NBA lige, na krilima odličnog šuta prije svega Stephena Curryja, Golden State Warriorsi pobijedili su Cleveland Cavalierse i nadomak su željene titule.

Premda se činilo da bi peta utakmica mogla ući u još jednu potpuno neizvjesnu završnicu, Stephen Curry i njegovi suigrači u zadnjim su minutama "odmaglili" LeBronu Jamesu i gostima iz Clevelanda.

"LeBron je bio sjajan, a ni to nije dovoljno kako bi se opisala njegova igra tijekom cijele serije. S obzirom na okolnosti, daje nam sve što nam trenera, a ono što on radi ne viđa se svaki dan. Treba mu skinuti kapu", naglasio je trener Cavaliersa David Blatt.

Steve Kerr, trener Golden Statea: "Mislim da je ovo bila Curryjeva večer. Imao je dosta prostora i preuzeo je utakmicu u svoje ruke".

Blatt je u nedjelju u Kaliforniji koristio Timofeja Mozgova samo devet minuta.

"To nije izraz nepoštovanja. To je bio naš plan za ovaj susret, a Mozgov radi odličan posao i vratit će se. Neće izgubiti glavu, a jesam li ja pogriješio? Kao trener moram donositi odluke, a mislio sam da nam je najbolja šansa za pobjedu upravo ono kako smo igrali", dodao je Blatt.

LeBron James ističe kako ništa još nije izgubljeno.

"Imamo dovoljno kvalitete za preokret i pobjedu. Obranimo svoj parket u šestoj utakmici i vratimo se na teren Golden Statea. Pobijedimo li kod kuće, što sigurno možemo, izborit ćemo majstoricu. Zadovoljan sam obranom na Curryju, svaki put smo mu otežali šut, ali treba skinuti kapu najboljem šuteru lige", rekao je.

"Prozvani" Curry, ovosezonski MVP, osjetio je poslije utakmice simptome dehidracije.

"Ovi šutevi nešto će značiti samo ako osvojimo naslov. Pamte se samo trenuci onih igrača koji drže trofej u rukama. Moramo se držati svog programa, ne smijemo se obeshrabriti ako LeBronu Jamesu počne ulaziti. Moramo ga iscrpiti", izjavio je Curry.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!