Košarka

Perasović: "Kada vodite više od 30 minuta, poraz peče još više. Presudila je grčka snalažljivost"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 07.09.2015.
Perasović: "Kada vodite više od 30 minuta, poraz peče još više. Presudila je grčka snalažljivost"
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija u drugom je kolu Europskog prvenstva poražena od Grčke, no izbornik Velimir Perasović mogao je vidjeti dosta dobrih stvari.

Nakon vrlo vrijedne pobjede nad Slovenijom u prvom kolu europske smotre u Zagrebu, hrvatski su košarkaši dugo vodili protiv Grka, no na krilima neuništivog Spanoulisa Grčka je u završnici preokrenula i pobijedila.

"Bogdanović je pokušavao prisiliti i mene i liječnike da na vlastitu odgovornost igra već protiv Grčke. Taj dečko tako silno želi igrati da mi ga je bio problem zamoliti da ne igra jer je takva liječnička preporuka. Trčao je za mnom govoreći da bi igrao, to je takvo srce".

"Uvijek je teško kada vodite više od 30 minuta, a onda izgubite. No, znali smo da igramo protiv iskusne momčad koju je teško stići jednom kad povede, makar i gubila većinu vremena. Nažalost, to se sada dogodilo i protiv nas te zato ovaj poraz možda peče još i više", rekao je hrvatski izbornik Velimir Perasović.

"Činilo se da smo bliže pobjedi, ali to ne završava uvijek tako. U svakom slučaju, nikome ne mogu zamjeriti manjak borbenosti i htijenja. Radili smo greške kojih bi bilo manje da smo imali veću mogućnost rotacije, a presudila je grčka snalažljivost u teškim trenucima ovakve utakmice", dodao je.

Hrvatska je bila oslabljena za neigranje Bojana Bogdanovića i Marka Tomasa, ali mogla se nositi s jednom od najboljih europskih selekcija, mogao je ustvrditi Perasović.

"Odigrali smo dobru i ozbiljnu utakmicu, spriječili njihovu kreativnost u napadu, a na kraju nam je nestalo i snage pa je došlo do loših odluka. Grci su imali više strpljenja, nisu gubili lopte, i naposljetku su nas počeli probijati. Imali su dvostruko više asistencija te postizali lake koševe u zadnjim minutima", pojasnio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • krševan08.09.2015. u 13:20
    nisu ni srbi najbrži na svitu pa guraju vodu na svoj mlin. Igraš ovisno o trenu i potrebi, ukoliko vidiš da protivnika možeš pretrčati, vadiš banića, stavljaš žorića, ili šarića na četvorku, umisto šarića hezonju ili simona. Važno je imati odgovor na sve tipove igre i sve vrste protivnika. Mi... [više na forumu]
    krševan
  • Obrisan korisnik08.09.2015. u 13:09
    A ne znam bogami....Banić nikad nije bio brz, ni s 21 godinom kada je Zadar odvukao do naslova prvaka RH, a kamoli sada s 31 godinom. Ne znam kako bi npr.čuvao Printezisa, Mirotića, Veselya i sl.igrače.Danas su brzina i eksplozivnost SVE.
    Obrisan korisnik
  • njanjo08.09.2015. u 12:58
    Bravo momci, sad idete na iduće prvanstvo umjesto Perasovića da nas odvedete na postolje
    njanjo
  • krševan08.09.2015. u 12:52
    imaš tranziciju u popu i šariću, a i imaš i pozicijsku košarku. I onda uđe simon odmoran ukrca par trica na brzinu i ćao đaci...
    krševan
  • krševan08.09.2015. u 12:49
    nizak sa redovno najviše skokova, jak, treba igrati četvorku a ne peticu i to u paru sa tomićem da mu otvori reket (tomić asistira nenormalno), da nakon tomićevog promašaja izgrize skok u napadu (redovno koš, faul). Pazi petorke:PopBogdanović.Šarić,Banić,TomićBaš me zanima ko bi nas nadskaka, i ko... [više na forumu]
    krševan