Košarka

Španjolska ide u borbu za medalje, Grčka nije uspjela doći do preokreta

Branimir Korać • utorak, 15.09.2015.
Španjolska ide u borbu za medalje, Grčka nije uspjela doći do preokreta
Foto: EPA

Španjolska je prvi polufinalist Europskog prvenstva u košarci. U četvrtfinalu je svladala Grčku sa 73:71 i otišla u borbu za odličja dok Grci idu u borbu za plasman od petog do osmog mjesta...

Na papiru najjače četvrtfinale na ovom Europskom prvenstvu prema očekivanjima donijelo je neizvjestan dvoboj, a iz njega su na kraju kao pobjednici izašli Španjolci.

Svaka reprezentacija imala je razdoblja igre u kojima je bila bolja i izgledala kao izgledniji polufinalist, ali u konačnici se kobnom pokazala kriza Grčke u posljednjoj četvrtini nakon čega se ipak nisu uspjeli na vrijeme oporaviti.

Španjolska je na poluvrijeme otišla s prednosti od sedam poena nakon odlično odrađene druge četvrtine, ali Grčka je puno bolje otvorila drugo poluvrijeme i vrlo brzo je napravila preokret.

U posljednjoj četvrtini Španjolska je ponovno bila bolja, uspjela se odvojiti na 68:61 dvije minute prije kraja susreta i činilo se da je utakmica zaključena.

Ali uslijedio je posljednji nalet Grka, trice Calathesa i Sloukasa za približavanje na 72:71 2.7 sekunde prije kraja. Pau Gasol tu je ubacio prvo slobodno bacanje, drugo je promašio, loptu je uhvatio Giannis Antetokounmpo, ali kako je bilo malo vremena do kraja morao je šutirati s centra i nije pogodio.

Španjolsku su do pobjede nosili s 27 poena Pau Gasol te s 18 poena Nikola Mirotić dok je Calathes kod Grka bio na 14 poena.

Europsko prvenstvo 2015.

četvrtfinale

Španjolska73:71Grčka
Francuska84:70Latvija
Srbija89:75Češka
Italija85:95 *Litva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europsko prvenstvo 2015.

četvrtfinale

Španjolska73:71Grčka
Francuska84:70Latvija
Srbija89:75Češka
Italija85:95 *Litva

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA16.09.2015. u 13:40
    najbolji španjolac jučer-mirotić
    serieA
  • Obrisan korisnik16.09.2015. u 11:16
    Španjolski cigani se provukli....očito im grci nisu znali 'prodati glupe grčke fore' kao nama, što je jako 'pametno' primjetio naš kapetan kratke plovidbe Roko 'glupi' Ukić. Ali mislim da u 1/2 finalu protiv francuza španjolci nemaju velike šanse.
    Obrisan korisnik