Tenis

Mirjana Lučić-Baroni bez problema do drugog kola WTA turnira u Acapulcu

Branimir Korać • srijeda, 24.02.2016.
Mirjana Lučić-Baroni bez problema do drugog kola WTA turnira u Acapulcu
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni igrat će u drugom kolu WTA turnira u Acapulcu nakon što je u prvom kolu svladala Amerikanku Irinu Falconi. Lučić-Baroni odnijela je pobjedu bez većih problema sa 6:2, 6:3...

Amerikanka Irina Falconi nije zaustavila Mirjanu Lučić-Baroni na putu do drugog kola WTA turnira u Acapulcu. Lučić-Baroni trebala je sat i deset minuta za pobjedu 6:2, 6:3 i prolazak u drugo kolo.

Bio je to sličan dvoboj njihovom jedinom dosadašnjem meču, onom od prije dvije godine u kvalifikacijama US Opena gdje je Lučić-Baroni također slavila i to s dva puta po 6:3.

Ovaj put sve je bilo gotovo za 70 minuta igre, Amerikanka nije imala previše šanse i Lučić-Baroni prošla je među 16 najboljih u Acapulcu.

Igračice su odmah na početku meča razmijenile breakove da bi Lučić-Baroni nakon 2:1 za Falconi započela veliku seriju, uzela šest gemova u nizu i povela sa 6:2, 1:0 uz break u drugom setu.

Falconi je odmah vratila izgubljeni servis i povela s 2:1, ali Mirjana uzima naredna četiri gema i dolazi na prag pobjede. Uz dvostruki break prednosti našla se u dobitnoj situaciji, Falconi je vratila jedan break, ali odmah nakon toga izgubila je servis i hrvatska igračica prošla je u drugo kolo.

Lučić-Baroni do pobjede je došla unatoč 11 dvostrukih servis pogrešaka, ali i uz realizaciju break prilika savršenih 7/7.

U drugom kolu Lučić-Baroni igrat će protiv četvrte nositeljice Britanke Johanne Konte koja je sa 6:3, 3:6, 6:4 bila bolja od Estonke Anett Kontaveit.

WTA Acapulco, prvo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Irina Falconi (SAD) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo24.02.2016. u 11:31
    Bravo
    Josippo