Tenis

Yannick Noah: "Pobijedila je bolja momčad"

HINA • nedjelja, 18.09.2016.
Yannick Noah: "Pobijedila je bolja momčad"
Foto: FaH

Francuski izbornik Yannick Noah je na završnoj konferenciji za medije izjavio da je Hrvatska bila bolja momčad i zasluženo došla do pobjede te još jednom istaknuo kako se od Marina Čilića u ovom meču moglo puno naučiti.

"Pobjeda Hrvatske je potpuno zaslužena. Izgubili smo od bolje momčadi. Imali smo nekoliko svojih trenutaka, ali bilo ih je premalo. Najbolje smo odigrali u paru, ali i tamo smo ostali bez poena u ključnim trenucima", zaključio je Noah koji je u utorak odlučio da neće čekati oporavak Gaela Monfilsa.

Najbolji francuski tenisač u tom trenutku nije bio spreman trenirati punim intenzitetom, žalio se na bol u koljenu i Noah je odlučio u momčad postaviti Gasqueta.

"Nisam imao izbora. Bila je to najlakša situacija, nije bilo dvojbi. Imao sam četvoricu igrača na raspolaganju", rekao je Noah dodavši da nema za čim žaliti.

"To se u Davis Cupu događa. Mi smo u prvom kolu pobijedili Kanadu, za koju nije igrao prvi igrač (Miloš Raonić), jer mu se nije dalo igrati na vrućini. U četvrtfinalu smo pobijedili Češku koja je također bila bez prvog igrača (Tomaš Berdych). Sad smo mi bili u takvoj situaciji", rekao je Noah pa nastavio:

"Sad smo pali, ali moramo se ponovno dići. Marin Čilić nam može poslužiti kao primjer, od njega možemo puno naučiti. Ne samo što je bio na raspolaganju svojoj momčadi sva tri dana, već je igrao tenis na vrlo visokoj razini. To nam treba biti pouka za budućnost", istaknuo je Noah te zahvalio hrvatskim domaćinima i zadarskoj publici na ukazanom gostoprimstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2016. u 07:35
    Što bi tek bilo da je Joakim zamijenio košarkašku sa teniskom lopt(ic)om? :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2016. u 23:10
    Tako se ponaša sportaš. Rekao je da su oni dosada imali sreće s neigranjem najboljih, a sada se to i njima dogodilo. Napravili su sve kaj su mogli, ali smo mi ipak bili bolji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2016. u 22:59
    Marin Čilić primjer Francuskoj: tako je to kad se igra srcem, onda se moze igrati tri dana zaredom na vrlo visokoj razini.
    Obrisan korisnik