Nogomet

VIDEO: Schalke lakoćom do pobjede protiv Red Bull Salzburga, težak poraz Nice

Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.09.2016.
VIDEO: Schalke lakoćom do pobjede protiv Red Bull Salzburga, težak poraz Nice
Foto: EPA

U skupinama G, H i I Europske lige domaćini su odnijeli sve pobjede. Šest utakmica i šest pobjeda, a najuvjerljiviji bio je Krasnodar koji je zabio pet golova Nici...

Skupina G

Celta - Panathinaikos 2:0

Andrea Stramaccioni s Panathinaikosom je upisao i drugi europski poraz. Nakon domaćeg poraza od Ajaxa, sada je izgubio i u Vigu od Celte koja je slavila s 2:0.

U ovom susretu Grci su se dobro držali i sve do završnice susreta Celta se mučila i pokušavala doći do vodstva, no niti gosti nisu zaostajali, imali su dovoljno prilika, ali nisu ih iskoristili.

U 84. minuti domaćin je stigao do vodstva pogotkom Guidettija nakon odličnog dodavanja Wassa da bi odmah zatim Sergio Alvarez odlično obranio pokušaj Ibarba i spriječio poravnanje. U završnici susreta Wass je iz slobodnog udarca postavio konačnih 2:0.

Ajax - Standard Liege 1:0

Nakon pet uzastopnih europskih domaćih remija, Ajax je napokon slavio. Ugostio je Standard koji u Europi ne igra dobro u gostima i svladao ga je s minimalnih 1:0.

Domaćin je od početka bio bolji protivnik i stvarao prilike, a na pogodak je čekao do 28. minute kada je napokon probijena Standardova obrana. Traore je bio asistent, a Dolberg je dovršio posao i svladao Gilleta.

Nakon što je bio puno bolji protivnik u prvom dijelu, Ajax u drugom nije toliko pritiskao, Standard je bio u najmanju ruku ravnopravan protivnik i stvorio je nekoliko opasnih prilika. Najbolja je bila ona iz 84. minute kada je Mbenza pogodio vratnicu.

Skupina H

Šahtar - Braga 2:0

Šahtar je i dalje bez Darija Srne, ali bez obzira na to nastavlja s pobjedama. Drugu je upisao na svom travnjaku protiv Brage koju je svladao s 2:0 iako je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje.

Već u petoj minuti domaćin je stigao do pogotka. Obrana Brage loše je reagirala na ubačenu loptu u kazneni prostor, ona je na kraju došla do Stepanenka koji iz blizine zabija.

Odmah na početku drugog dijela Fred zbog simuliranja zarađuje drugi žuti karton i Šahtar je od 47. minute igrao s igračem manje. Bez obzira na to, deset minuta kasnije povećava vodstvo. Slobodni udarac s 20 metara izveo je Bernard, lopta se odbila od živog zida samo do Viktora Kovalenka koji iz blizine zabija.

Eduardo da Silva bio je na klupi, ali nije dobio priliku za nastup.

Gent - Konyaspor 2:0

Debitant u Europi Konyaspor i dalje čeka na prve bodove, pa i pogotke. U gostima kod Genta poražen je s 2:0 čime su Belgijci nastavili seriju pobjedu na svom travnjaku.

Renato Neto i Saief već u prvom poluvremenu bili su strijelci za domaćina koji nije imao problema na putu do pobjede.

Skupina I

Krasnodar - Nica 5:2

Težak poraz upisala je Nica u Rusiji, Krasnodar ju je razbio s visokih 5:2. Ponovno je zabio Mario Balotelli, opet je precizan bio i Joaozinho, a domaćin je bolje koristio svoje prilike.

U 22. minuti Krasnodar je poveo pogotkom Smolova koji je netom prije toga propustio čisti zicer. Samo sedam minuta nakon postignutog pogotka, Smolov je morao napustiti igru zbog ozljede, a zamijenio ga je Ari koji je u nastavku odigrao vrlo dobro.

Do kraja prvog dijela viđena su još dva pogotka, prvo je Joaozinho doveo Krasnodar do dva gola prednosti, ali u finišu je Balotelli smanjio na 2:1.

Kod pogotka talijanski internacionalac zaradio je ozljedu i ostao je na poluvremenu u svlačionici, a bez njega je Nica otišla u visok poraz. Joaozinho je prvo povisio na 3:1, zatim je smanjio Cyprien da bi u završnici s dva gola Arija domaćin slavio s 5:2.

Schalke - RB Salzburg 3:1

Schalkeu ne ide u prvenstvu, ali zato igra odlično u Europi. Stigao je i do druge pobjede u skupini dok Red Bull Salzburg i dalje čeka na prve bodove.

U Gelsenkirchenu je bilo 3:1 za Schalke koji je zasluženo slavio u utakmici u kojoj je bio bolji protivnik.

Već u 15. minuti domaćin je stigao do vodstva nakon što je Walke prvo obranio pokušaj Goretzke, ali lopta se odbila do Schalkeovog igrača koji je precizniji iz drugog pokušaja.

Odmah na početku drugog poluvremena hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car nespretno je zahvatio ubačenu loptu od strane Höwedesa i ona je prevarila Walkea i završila u mreži.

Samo deset minuta kasnije već je 3:0 za Schalke čime je utakmica riješena. Strijelac je ovaj put bio Höwedes, a gosti su do kraja uspjeli samo smanjiti zaostatak preko Soriana.

Ćaleta-Car odradio je cijelu utakmicu, a Josip Radošević ušao je u 68. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2016. u 07:31
    Nica nica, sad si miješana pizza, ćale ćale oklizle mu se sandale, Eduardo grije klupu, neće se dići napravio rupu, gent gent get bent ;)
    Obrisan korisnik