Nogomet

VIDEO: Dvije asistencije i gol Kalinića u golijadi Fiorentine

Filip Martinović • četvrtak, 29.09.2016.
VIDEO: Dvije asistencije i gol Kalinića u golijadi Fiorentine
Foto: EPA

Danas se igraju utakmice drugog kola grupne faze Europske lige. U grupi J Fiorentina je s uvjerljivih 5:1 svladala Qarabag uz odličnu igru našeg Nikole Kalinića, dok je PAOK slavio na gostovanju kod Slovan Libereca 1:2. Drugi poraz upisao je milanski Inter kojeg je svladala Sparta Prag, a pobjedu je u grupi L ostvario i švicarski Zurich.

Fiorentina je odigrala vrlo dobro i efikasno prvo poluvrijeme, pa su nakon prvih 45 minuta imali prednost od čak 3:0. Prvi su zaprijetili gosti, u 20. minuti Izmailov je iz slobodnog udaraca pogodio prečku, a deset minuta kasnije gosti su ostali i s igračem manje, Yunuszade je preoštro startao na protivnika, zbog čega mu je sudac pokazao izravan crveni karton. Igrača više Fiorentina je iskoristila u 39. minuti, naš Nikola Kalinić izveo je slobodnjak, lopta se odbila do Babacara koji je zabio za 1:0.

Nakon asistentcije, naš Nikola Kalinić upisao se i u strijelce, u 43. minuti je Cristoforo poslao odličnu loptu za hrvatskog napadača koji je lagano zabio za 2:0. U drugoj minuti sudačke nadoknade Fiorentina je povisila i na 3:0, opet je Kalinić asistirao, sjajno je probio po desnoj strani, ubacio Babacaru kojem nije bilo teško zabiti drugi gol na utakmici.

Fiorentina nije stala na tri gola, u 60. minuti Šehić je obranio dobar pokušaj Kalinića, nakon čega je naš napadač napustio igru. Kalinića je zamijenio Mauro Zarate koji je dvije minute kasnije pogodio mrežu gostiju, iskoristio je kiks Qarabagove obrane i pogodio s 15-ak metara. U 78. minuti Zarate je zabio još jedan, izveo je sjajan slobodnjak u lijeve rašlje malo izvan šesnesterca Qarabag je stigao do počasnog gola, u 92. minuti u strijelce se upisao Ndlovu.

Milan Badelj i Hrvoje Milić utakmicu su proveli na klupi.

Zanimljivo je bilo i u Liberecu, gdje je češki predstavnik poražen rezultatom 1:2 protiv grčkog PAOK-a. Domaći su poveli već u 1. minuti, dobru loptu s desne je strane dobio Nikolay Komlichenko koji je s otprilike 11 metara pogodio mrežu grčke momčadi. PAOK je izjednačio već u 9. minuti, napadač Stefanos Athanasiadis bio je precizan s bijele točke. PAOK je do potpunog preokreta stigao u 82. minuti, loptu je s lijeve strane uputio Marin Leovac, a Stefanos Athanasiadis je zabio i drugi pogodak na utakmici.

U grupi K sastali su se Hapoel Be'er Sheva i Southampton, a utakmica je završena bez golova, dok je u drugoj utakmici praška Sparta nanijela i drugi poraz milanskom Interu.

Sparta je dobro otvorila utakmicu, Vaclav Kadlec iskoristio je jako lošu reakciju obrane gostiju i već u 7. minuti pogodio za 1:0. Na 2:0 je povisio isti igrač u 25. minuti, očajno se Inter postavio kod prekida, što je češka momčad iskoristila za povećanje svog vodstva. Nadu talijanskom velikanu vratio je Rodrigo Palacio koji je u 71. minuti smanjio na 2:1. Već pet minuta kasnije Interu je sve nade ugasio Holek koji je pogodio za 3:1.

Ivan Perišić ušao je u 63. minuti.

U utakmicama grupe L, pobjedu je ostvario samo švicarskoi Zurich koji je svladao Osmanlispora, dok su Steaua i Villareal odigrali bez pobjednika 1:1.

Villareal je protiv Steaue poveo u 9. minuti kada je Rafael Santos Borre stigao prvi na loptu koju je poslao Bruno i pogodio kroz noge domaćeg vratara. Na odgovor Steaue nije se dugo čekalo, Muniru je 20. poravnao na 1:1 što se na kraju ispostavilo kao i konačan rezultat.

Zurich je protiv Osmanlispora dugo čekao za prvi pogodak, stigao je tek na koncu prvog dijela kada je pogodio Schonbachler. Turski klub izjednačio je u 73. minuti golom Mahera, da bi za pobjedu Švicaraca zabio Slovenac Čavušević u 79. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!