Zimski sportovi

Bezina u produžetku donio veliku pobjedu protiv snažnog St. Peterburga

Branimir Korać • nedjelja, 02.10.2016.
Bezina u produžetku donio veliku pobjedu protiv snažnog St. Peterburga
Foto: FaH

Sjajan nastup Medveščaka na domaćem ledu protiv favoriziranog SKA iz St. Peterburga i u konačnici velika pobjeda 5:4 u produžetku. Pogodak za slavlje postigao je Goran Bezina u 79. sekundi dodatka...

Jedna od najjačih momčadi KHL-a i veliki kandidat za naslov prvaka, SKA iz St. Peterburga, nije uspio doći do pobjede u Ledenoj. Nakon povratka s iscrpljujuće gostujuće turneje, Medveščak je ubilježio i drugu pobjedu i to slaveći protiv favoriziranog protivnika od kojeg je izgubio posljednjih šest susreta i to svih šest u regularnom dijelu.

Ovaj put Medvjedi su bili bolji i na kraju slavili zahvaljujući pogotku Gorana Bezine u produžetku. On je postignut s igračem više zbog isključenja Ilje Kovaljčuka sa samog kraja regularnog dijela.

Krenulo je odlično po domaćina koji je poveo već u petoj minuti pogotkom Bobbyja Butlera koji je oduzeo gostima pak, sjurio se prema golu i poslao ga iza leđa Koskinena.

Gosti su ekspresno došli do poravnanja, s nekoliko brzih i sretnih dodavanja obrana Medveščaka je izigrana, a Jevgenij Dadonov zabio je za 1:1 40 sekundi nakon što su Medvjedi poveli.

Prva trećina ipak je okončana vodstvom domaćina, s igračem više zabio je Gilbert Brule u devetoj minuti sjajnim udarcem u suprotni gornji kut koji je iznenadio finskog vratara.

I nakon druge trećine Medveščak je vodio. Prvo je Dadonov s igračem više iz blizine zabio za 2:2, ali devet sekundi prije kraja trećine Tomaš Mertl iz velike gužve šalje pak u mrežu za novo vodstvo domaćina.

Kada je Morrisonn u petoj minuti zadnje trećine pogodio za 4:2, Medvjedi su došli vrlo blizu pobjede, međutim sjajni Dadonov smanjio je na sredini trećine, a Barabanov tri minute prije kraja potpuno je zakomplicirao dvoboj poravnanjem na 4:4.

SKA je osigurao bod, ali to je bilo sve jer je Medveščak zahvaljujući golu Bezine u dodatnom vremenu ipak odnio dva.

Ovo je treća uzastopna pobjeda Zagrepčana koji drže 12. mjesto na Zapadu s 20 bodova, a osmoplasirani Spartak bježi im tek dva boda. Za dva dana u Ledenu dolazi još jedan velikan, moskovski CSKA.

KHL:
Medveščak - SKA St. Peterburg 5:4 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2016. u 13:26
    borbenost prije svega se vratila dečkima, trud, samo na 5 bekova (nakon isklj. Parletta) ćemo teško ovu razinu hokeja dugoročno izdržati, nekad se u 2. ligi ex države igralo s 3 para bekova (tj 6)...nadam se da se Smith vraća uskoro; kapa dolje dečki!
    Obrisan korisnik
  • Vjeran02.10.2016. u 21:08
    Danas su Medvjedi ispisali još jednu stranicu u udžbeniku pravog sportskog odgoja i onog klasičnog sportskog pristupa. Danas je tipična sportskonovinarska frazeologija tipa "ostavili su srce na terenu (parketu/ledu/u bazenu..)." dobila sasvim novu dimenziju.Da sam trener Dinama onda bi mi utakmice... [više na forumu]
    Vjeran