Zimski sportovi

Dwyer nakon velike pobjede: "Ovo je bila Butlerova najbolja utakmica sezone"

Sportnet • nedjelja, 02.10.2016.
Dwyer nakon velike pobjede: "Ovo je bila Butlerova najbolja utakmica sezone"

Zagrmile su tribine Ledene dvorane kada je Goran Bezina u drugoj minuti produžetka pospremio odbijeni pak iza leđa Mikke Koskinena, vratara velikog SKA iz Sankt-Peterburga. Po drugi puta u povijesti ova momčad NHL kalibra pala je u Brlogu.

Brza igra Medvjeda na svjevernoamerički način i na tijelo rezultirala je velikom pobjedom u utakmici u kojoj domaćini niti jednom nisu bili u zaostatku. Ni hat trick Jevgenija Dadonova nije pomogao Piteru, kao niti blitzkrieg Rusa na samom kraju susreta da dođu do pobjede.

„Obrana je odigrala odlično, specijalne momčadi su bile dobre, svi smo se borili za tu pobjedu. Od početka smo počeli kako treba, pokazali smo naše pravo lice i došli do dva boda za koja je malo tko mislio da ćemo osvojiti. Kada igramo našu igru, možemo dobiti svakoga“, komentirao je Bezina.

Susret je otvorio pogodak Bobbyja Butlera, a u iduće četiri i pol minute nanizala su se još dva, po jedan u svakoj mreži. „Ovo je bila Butlerova najbolja utakmice sezone. Ponekad su vješti igrači upravo ti kojima varira samopouzdanje i bilo mi je jako drago što je Butler zabio prvi pogodak“, rekao je o prvom strijelcu večeri glavni trener Medvjeda, Gordie Dwyer.

„Osjećali smo se jako dobro i kao momčad odigrali dobro. SKA je nevjerojatna momčad i velika stvar je uzeti im dva boda. Kod mog pogotka obrana je odlično odigrala, našao sam se na 2-na-1 i pucao. Dobre stvari se dogode kada se puca na vrata“, prokomentirao je Butler.

O samoj utakmici je glavni trener imao riječi hvale: „Sretan sam s momčadi, s njihovim pristupom protiv jedne od najboljih momčadi lige. Jako sam zadovoljan početkom, imali smo odličnu prvu trećinu. U drugoj smo imali neke prilike, a u posljednjoj smo zadržali prednost. SKA je izašao na nas sa svime što je imao. Pokazali smo puno duha i hrabrosti uz koje smo došli do pobjedničkog gola. Jako sam sretan što su igrači poput Mertla i Bezine došli do svog prvog pogotka i općenito s doprinosom cijele momčadi.“

Na drugi pogodak Dadonova odgovorio je Tomaš Mertl pred sam kraj druge trećine. U posljednjih 20 minuta najprije je Shaone Morrisonn, kasnije izabran za igrača utakmice, udvostručio vodstvo domaćina; a kasnije je Dadonov vratio minimalni zaostatak, a Barabanov tri minute prije kraja doveo rezultat u egal.

„Znali smo da moramo nastaviti raditi i uspjeli smo. Tako želimo nastaviti u idućim utakmicama, dati sve od sebe svake večeri,“ komentirao je Butler o razmišljanjima u posljednjim minutama susreta.

Obrana Medvjeda odigrala je najveći dio utakmice bez Blakea Parletta koji je isključen. „Ove sezone imamo puno isključenja pa smo se navikli igrati i odgovoriti na igrača manje. Naravno, bilo je teško, Parlett je bitan faktor u našoj obrani, a SKA ima odlične četiri linije. Ali, momčad je odgovorila i svi su podigli igru na razinu više“, rekao je Edwin Hedberg te dodao:

„Navijači su bili odlični od početka i to jako puno znači u ovako velikim utakmicama.“

Ovom utakmicom započeo je Ružičasti listopad u Brlogu. Skupina navijača Sektor Bavaria München donirala je 100 ružičastih pakova koji su danas pronašli nove vlasnike zahvaljujući velikom srcu Medveščakovih navijača koji su priključili u borbu protiv raka dojke.

Nakon jednog velikana, u Brlog stiže drugi. Festival hokeja nastavlja moskovski CSKA koji u Zagrebu gostuje preksutra, u utorak, 04. listopada s početkom u 19 sati. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Tickteshopa, online na www.ticketshop.hr te na Glavnoj blagajni Doma sportova, 90 minuta prije početka utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!