Nogomet

VIDEO: Golijada u Rimu, Astra šokirala Plzen

Dario Dodić • četvrtak, 20.10.2016.
VIDEO: Golijada u Rimu, Astra šokirala Plzen
Foto: EPA

U skupini E Europske lige nogometaši Rome primili su dva kasna gola i uzeli tek bod protiv Austrije Beč dok je Astra iznenadila u gostima kod Viktorije Plzen...

Skupina E

Roma - Austria Beč 3:3

Tablica

1. Roma 5
2. Austria Beč 5
3. Astra 3
4. Plzen 2

Nogometaši Rome prokockali su pobjedu u posljednjim minutama dvoboja s Austrijom Beč. Poveli su gosti na Olimpicu već u 16. minuti kada je Holzhauser zabio iz voleja s 12 metara. Vrlo brzo reagiraju Rimljani i dvama pogocima El Shaarawyja dolaze do vodstva s kojim su otišli na odmor. Kapetan Francesco Totti sjajnom je loptom pronašao El Shaarawyja za 2:1, a još je jednu fantastičnu asistenciju upisao u drugom dijelu kada je vanjskim dijelom kopačke proigrao Florenzija za 3:1.

Činilo se da će Roma upisati sva tri boda, ali uporni Austrijanci nisu odustajali i dvama brzim golovima šokirali su Olimpico. Prvo je u 82. minuti Prokop smanjio na 3:2 da bi samo dvije minute kasnije odlični Kayode zabio za konačnih 3:3.

Plzen - Astra 1:2

Astra je na gostovanju kod Plzena iznenadila i uzela sva tri boda protiv favorizirane Viktorije. Po gol u svakom poluvremenu bio je dovoljan za goste iz Rumunjske iako su u posljednjim trenucima opasno živjeli.

Povela je Astra u 41. minuti nakon što je Alibec iskoristio Budescuovu asistenciju. Do 2:0 gosti su došli nakon što je Horava zatresao vlastitu mrežu, a isti je igrač bio opasno blizu naljutiti domaće navijače kada je dodijeljen jedanaesterac Plzenu u 86. minuti. Najstrožu kaznu izveo je Horava, obranio mu je Lung, ali lopta se sretno odbija do češkog igrača koji odbijanac posprema u mrežu za 1:2. Do kraja su domaći nogometaši pokušavali doći do izjednačenja, najbliže je bio Kovarik, ali Rumunji nose sva tri boda iz Plzena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!