Tenis

Aldin Šetkić uzvratio Ivanu Dodigu za poraz u Taškentu

Branimir Korać • nedjelja, 23.10.2016.
Aldin Šetkić uzvratio Ivanu Dodigu za poraz u Taškentu
Foto: EPA

Ivan Dodig nije uspio preskočiti prvu prepreku u kvalifikacijama na turniru u Baselu. Prvi protivnik bio mu je Aldin Šetkić iz BiH koji ga je svladao sa 6:4, 6:4...

Prije manje od dva tjedna Ivan Dodig svladao je Aldina Šetkića na turniru u Taškentu sa 6:4, 6:4, a tenisač iz BiH uzvratio mu je istom mjerom na startu kvalifikacija u Baselu.

Identičnih 6:4, 6:4, samo ovaj put na stranu Šetkića koji je tako potvrdio lošu Dodigovu formu. Upravo taj turnir u Taškentu bio je iznimka, tamo je Dodig prošao dva kola i to su mu jedine pobjede u posljednjih čak 13 mečeva. Jedna od te dvije došla je nakon predaje Ričardasa Berankisa.

Protiv Šetkića Dodig je imao šanse, prvi set izgubio je nakon što se vratio iz minusa i smanjio na 5:4 te imao 30:0 na svom servisu, ali više nije osvojio niti poen. U drugom setu slična priča, ponovno se vratio iz breaka zaostatka da bi kod 5:4 spasio tri meč lopte, ali ne i četvrtu.

Šetkić je tako izborio nastup u drugom kolu kvalifikacija gdje ga očekuje dvoboj protiv Donalda Younga koji je sa 6:2, 6:1 svladao Antoinea Belliera.

ATP Basel, kvalifikacije, prvo kolo:
Aldin Šetkić (BiH) - Ivan Dodig (Hrvatska, 6) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!