Tenis

Donna Vekić pobjedom protiv Grkinje do finala Challengera u Egiptu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.10.2016.
Donna Vekić pobjedom protiv Grkinje do finala Challengera u Egiptu
Foto: EPA

Na najjačem ovotjednom Challengeru, onom u egipatskom Sharm El Sheikhu, Donna Vekić stigla je do finala pobjedom protiv Grkinje Marije Sakkari u tri seta...

95. igračica svijeta i druga nositeljica Challengera u Sharm El Sheikhu, Maria Sakkari, poražena je u polufinalu od četvrte nositeljice Donne Vekić. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prvi još od juniorskog vremena kada su se prije pet godina susrele u prvom kolu turnira u Južnoj Africi gdje je Vekić bila bolja sa 6:1, 6:2 i kasnije otišla do titule.

Tamo je Donna morala upisati još četiri pobjede da bi podigla trofej, a ovdje će joj trebati još jedna i to protiv Španjolke Sare Sorribes Tormo s kojom još nije igrala.

Španjolka je u prednosti jer u polufinalu nije morala na teren s obzirom da joj je Ruskinja Anastasija Komardina predala meč dok je Vekić imala naporan polufinalni dvoboj.

Protiv Sakkari na terenu je bila gotovo dva i pol sata, ali je na kraju ipak slavila sa 6:7, 6:4, 6:1.

Ovo je za Vekić drugo finale Challengera ove godine, prije točno mjesec dana u St. Peterburgu je igrala protiv Ruskinje Natalije Vikljanceve koja ju je visoko porazila sa 6:1, 6:2.

Challenger Sharm El Sheikh, polufinale:
Donna Vekić (Hrvatska, 4) - Maria Sakkari (Grčka, 2) 6:7(4), 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!