Tenis

VIDEO: Halep i Kerber pobjedama otvorile nastup na završnom turniru

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.10.2016.
VIDEO: Halep i Kerber pobjedama otvorile nastup na završnom turniru
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti na završnom turniru sezone u Singapuru, na rasporedu su bili dvoboji iz Crvene skupine, a pobjedu su upisale Angelique Kerber i Simona Halep...

Simona Halep i Madison Keys otvorile su završnicu sezone u Singapuru dvobojem koji je otišao na stranu Halep u dva seta. U susretu Crvene skupine Halep je odlično krenula i četvrti put ove sezone svladala je Amerikanku. Prva tri poraza nanijela joj je u Wimbledonu, Montrealu i Wuhanu pritom izgubivši tek jedan set.

Keys je u početku imala problema, dosta je griješila, a Halep je to kažnjavala te je vrlo brzo došla do 5:1 i prvog seta. Rumunjka je nastavila s dobrom igrom i u drugom setu gdje je stigla do breaka i vodstva 4:2 da bi se Keys nakratko vratila na 4:4, ali na servisu za ostanak u meču, Halep je ponovno stvorila probleme i došla do 15:40. Dvije meč lopte Keys je spasila, ali ne i treću.

"Uvijek je isto protiv Madison, ona je vrlo snažna, ima jake udarce i teško je parirati njezinoj snazi. Morala sam se prilagoditi, dobro se kretati i na najbolji način koristiti šanse", rekla je nakon meča Rumunjka.

I prošle godine Halep je na završnom turniru krenula dobro, upisala je pobjedu protiv Flavije Pennette, ali nakon toga poražena je od Marije Šarapove i Agnieszke Radwanske te nije prošla skupinu.

Teži posao imala je Angelique Kerber koja je svladala Dominiku Cibulkovu u tri seta. Slovakinja je pružila snažan otpor, potvrdila odličnu formu, ali nije uspjela dovršiti posao i doći do pobjede.

Prvi set otišao je na stranu Kerber koja je odmah došla do breaka, no kod 4:3 izgubila je servis te je morala u 13. igri završavati posao. Drugi set pripao je Cibulkovoj i to prilično glatko sa 6:2 da bi u trećem Slovakinja povela s 2:1, izgubila servis i nakon toga potpuno pala.

Njemica je tako nastavila seriju pobjeda protiv Cibulkove, došla je do pete u nizu i prvi put u tih pet susreta izgubila set. Za Slovakinju, kao i za Keys, još uvijek ništa nije izgubljeno i mogu proći skupinu.

WTA Finals, Crvena skupina, prvo kolo:
Simona Halep (Rumunjska) - Madison Keys (SAD) 6:2, 6:4
Angelique Kerber (Njemačka) - Dominika Cibulkova (Slovačka) 7:6(5), 2:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!