Tenis

Donna Vekić pobjedom protiv Španjolke osvojila Challenger u Egiptu

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.10.2016.
Donna Vekić pobjedom protiv Španjolke osvojila Challenger u Egiptu

Donna Vekić dovršila je posao na Challengeru u Sharm El Sheikhu i osvojila turnir pobjedom protiv Španjolke Sare Sorribes Tormo u tri seta nakon više od dva i pol sata igre.

Dvije i pol godine Donna Vekić nije podigla trofej, a onda je napokon uspjela otići do kraja. Još od Kuala Lumpura u travnju 2014. godine kada je osvojila svoj jedini WTA trofej pobjedom protiv Dominike Cibulkove, Vekić je "zapinjala" ranije i nije mogla do kraja.

Istina, u Egiptu je slavila na Challengeru vrijednom 100 tisuća dolara, ali pobjeda se pamti i možda će joj podići samopouzdanje koje je bilo ozbiljno poljuljano.

Ovo joj je peta ITF titula i drugo finale ove godine, u onom prošlom u St. Peterburgu nije imala šanse protiv Vikljanceve, ali ovdje je svladala Španjolku Saru Sorribes Tormo.

Nije to bio lagan meč, za pobjedu je potrošila dva sata i 44 minute, ali je na kraju ipak slavila sa 6:2, 6:7, 6:3 i tako prekinula niz neuspjeha u završnim mečevima.

Španjolka je ostala na dva ovogodišnja osvojena Challengera (i 11 u karijeri), a u 2016. u finalima bila je bolja od Andree Mitu i Karoline Muchove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!