Tenis

Nishikori se mučio, ali nije pao protiv Mullera

Sportnet • subota, 29.10.2016.
Nishikori se mučio, ali nije pao protiv Mullera

Kei Nishikori prvi je finalist turnira u Bayelu nakon štio je teškom mukom stigao do pobjede protiv Gillesa Mullera...

IZ BASELA: Zoran Horvat

Kei Nishikori krenuo je u meč kako se od njega i očekivalo. Već u drugom servis gemu Mullera radi break i vodi brzo sa 3:1. Međutim Muller igra sve bolje i bolje, vraća izgubljeni servis i dolazi do svog prvog vodstva s 5:4. Muller tada oduzima još jednom servis Japancu i osvaja prvi set.

Drugi set počinje kao i prvi, opet break lopta za Nishikorija u drugom servis gemu Mullera, ali ovaj puta je to Luksemburžanin spasio. Muller se držao svoje igre, duge izmjene lopte, držao što duže lopticu u igri, čekao na grešku Japanca ili sam napao kad se za to pružila prilika. Kod 5:4 za Mullera opet problemi za Japanca. Muller dolazi do dvije meč lopte, kod prve izlazi na mrežu, ali Nishikori spašava prekrasnim lobom. Drugu meč loptu Nishikori spašava u stilu velikana, asem. Set na kraju odlazi u tie break gdje Nishikori kao prvi radi mini break za vodstvo 3:2. S još jednim mini breakom Nishikori uzima set.

Kod 3:2 za japanca, Muller se prvi našao u problemima. Ponudio je break loptu Nishikoriju, a ovaj je to odmah znao iskoristiti. Vidjelo se na Mulleru da se nakon toga možda malo i pomirio sa porazom. Nishikori održava servis i odlazi u svoje drugo finale u Baselu i čeka boljeg iz meča između našeg Marina Čilićeva i kvalifikanta iz Njemačke, Mische Zvereva.

ATP Basel, polufinale:
Kei Nishikori (Japan) - Gilles Muller (Luksemburg) 4:6, 7:6(3), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!