Tenis

Marin Čilić preokretom do pobjede i ulaska u finale Basela!

Branimir Korać • subota, 29.10.2016.
Marin Čilić preokretom do pobjede i ulaska u finale Basela!
Foto: EPA

Marin Čilić igrat će u finalu ATP turnira u Baselu. U polufinalu je uz dosta muke stigao do pobjede protiv Nijemca u formi Mische Zvereva kojeg je svladao s 4:6, 7:5, 6:3...

Mischa Zverev igra u formi života, pokazao je to kroz posljednjih nekoliko mjeseci, a Marin Čilić već ranije imao je s njim teške mečeve. Niti ovaj nije bio iznimka, ovdje je hvatao set zaostatka, ali na kraju je ipak slavio.

U ključnim trenucima Čilić je imao bolja rješenja, pronalazio je udarce na koje Zverev nije imao odgovor i ipak je slomio otpor starijeg brata dolazeće zvijezde Alexandera.

U prvom setu presudio je jedan krizni gem, kod 2:2 Marin je imao problema na servisu, Zverev je došao do 15:40 i uzeo ponuđeno te do kraja seta mirno odradio posao.

U drugom setu Čilić je bio u teškoj situaciji kod 4:4 kada je Zverev došao do 0:40, ali nakon što je to spasio, Marin je potpuno preuzeo kontrolu nad mečom i otišao do pobjede. Break koji je napravio kod 6:5 donio mu je drugi set, a u trećem je uspio slomiti Nijemca.

Prvu veliku priliku propustio je kod 3:2 kada je imao 0:40, ali tu prednost imao je i kod 4:3, no ovaj put ju je iskoristio. Napravio je break i odservirao za pobjedu.

Čilića u finalu čeka težak posao, igrat će protiv Japanca Keija Nishikorija koji je također igrao tri seta i upisao pobjedu protiv Gillesa Müllera.

ATP Basel, polufinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 4) - Mischa Zverev (Njemačka, Q) 4:6, 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!