Nogomet

VIDEO: Inter poražen i u Southamptonu, Sparta na vrhu skupine

Branimir Korać • četvrtak, 03.11.2016.
VIDEO: Inter poražen i u Southamptonu, Sparta na vrhu skupine
Foto: EPA

Muke po Inter nastavljaju se i u Europi, novi poraz stigao je u Engleskoj gdje je izgubio od Southamptona i to posve zasluženo. U drugom susretu Sparta je bila bolja od Hapoela...

Sparta Prag - Hapoel Beer Sheva 2:0

Iako značajno oslabljena i bez niza igrača, Sparta je stigla do pobjede protiv Hapoel Beer Sheve 2:0 i tako sačuvala vodeću poziciju u skupini. U Pragu je pobjedu izborila golovima u prvom poluvremenu.

Gosti su prvi zaprijetili preko Miguela Vitora već u šestoj minuti, ali domaćini su prvi došli do pogotka. U 23. minuti Dočkal je izveo slobodni udarac, pucao je snažno iskosa s 20-ak metara, a Bitton je skrenuo loptu i prevario svog vratara.

U završnici prvog poluvremena iskusni David Lafata postigao je drugi pogodak, ubacio je Dočkal, a Lafata je ostao sam na pet metara i lako pogodio.

U nastavku susreta Sparta je mogla i uvjerljivije slaviti, ali su isto tako i gosti mogli zakomplicirati utakmicu. U 84. minuti Ben Sahar tako je pogodio vratnicu i nije uspio smanjiti zaostatak.

Southampton - Inter 2:1

Još jedan razočaravajući nastup Intera koji je poražen na gostovanju kod Southamptona 2:1. Gosti su vodili, ali domaćin je na kraju zasluženo stigao do preokreta i pobjede.

Talijani su poveli u 33. minuti pogotkom Maura Icardija koji se dobro snašao u kaznenom prostoru nakon što mu je loptu vratio Ivan Perišić koji je odradio cijelu utakmicu.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Perišić je nesretno igrao rukom u svojem kaznenom prostoru, dosuđen je penal, ali Handanovič je obranio pokušaj Dušana Tadića.

U drugom dijelu domaćin ipak dolazi do pobjede. Handanović je držao Inter u vodstvu do 64. minute kada Romeu pogađa gredu, ali se lopta odbija do Van Dijka koji iz blizine poravnava.

Šest minuta kasnije potpuni preokret. Na ubačenu loptu u 16 metara obrana gostiju loše je reagirala, a šlag na tortu bila je reakcija Nagatoma koji umjesto da ju izbije, krivo je zahvaća i ona ulazi u mrežu.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Inter je na pragu eliminacije nakon što ima četiri boda manje od drugoplasiranog Southamptona i šest manje od vodeće Sparte.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2016. u 09:46
    Inter tone
    Obrisan korisnik