Nogomet

VIDEO: Prva pobjeda Standarda iz Liegea, Ajax u golijadi slavio protiv Celte

Petar Jenjić • četvrtak, 03.11.2016.
VIDEO: Prva pobjeda Standarda iz Liegea, Ajax u golijadi slavio protiv Celte
Foto: EPA

Odigrane su i dvije utakmice četvrtog kola Europske lige u skupini G. Nogometaši Ajaxa slavili su protiv Celte 3:2, iako su 15 minuta prije kraja imali tri pogotka prednosti, dok je Standard došao do prve europske pobjede ove sezone. Belgijska je momčad slavila na gostovanju kod Panathinaikosa rezultatom 0:3.

Ajax – Celta Vigo 3:2

Prije dva su tjedna ove dvije momčadi odigrale zanimljiv dvoboj koji je završio remijem 2:2, kada se Celta dva puta vraćala iz zaostatka.

Večerašnji su domaćini napravili tek dvije promjene u početnom sastavu, a u sastav su se vratili Lasse Schone i Jairo Riedewald pa je početnih 4-3-3 izgledalo ovako: Onana; Veltman, Sanchez, Riedewald, Sinkgraven; Schone, Klaassen, Ziyech; Traore, Younes, Dolberg.

Tablica:

1. Ajax 10
2. Standard Liege 5
3. Celta Vigo 5
4. Panathinaikos 1

U istoj je formaciji startala i španjolska momčad: Blanco; Mallo, Gomez, Fontas, Planas; Diaz, Radoja, Sene; Lemos, Bongonda, Rossi.

Priliku za pogodak domaćini su imali u 25. minuti, kada je Dolberg odlično pucao iz poluvoleja, ali je Blanco još bolje obranio udarac. Ajax je pritiskao čitavo poluvrijeme i samo je bilo pitanje vremena kada će doći do pogotka, a on je stigao u 41. minuti.

Traore je ubacio loptu Dolbergu u prostor, igrač Ajaxa prelazi jednog braniča i poentira za vodstvo Nizozemaca. Potpuno zasluženo.

S dobrom je igrom nizozemska momčad nastavila i u drugom poluvremenu, a okrunila je i novim pogotkom. Ovoga je puta strijelac bio Hakim Ziyech u 67. minuti. Četiri minute kasnije Ajax ponovno zabio, a strijelac je bio Amin Younes udarcem s ruba kaznenog prostora.

Do kraja su susreta domaćini potpuno stali, a Celta se uspjela potpuno približiti pa i zaprijetiti da uzme bod. Prvo je pogodio John Guidetti u 79. minuti, a devet minuta kasnije zabio je i Iago Aspas za smanjenje na 3:2. Međutim, rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao pa je Ajax došao do nove pobjede i zadržaavnja prve pozicije sa deset bodova.

Panathinaikos – Standard Liege 0:3

Nakon remija u Belgiji, nogometašima Panathinaikosa i Standarda svakako je večeras trebala pobjeda u ovom susretu, obzirom da se momčadi nalaze na trećem, odnosno četvrtom mjestu u skupini.

Međutim, prvo poluvrijeme nije bilo odveć zanimljivo. Najbolju priliku za pogodak imao je Standard u 27. minuti, ali je udarac Orlanda Saa obranio Steele.

Upravo je belgijska momčad i došla do vodstva u 62. minuti odličnim pogotkom Ibrahima Cissea iz daljine. Drugi je pogodak bio djelo Ishak Belfodil u 76. minuti. Do kraja su susreta Grci ostali i s igračem manje, kada je Paul-Jose M'Poku u 77. minuti dobio drugi isključujući žuti karton. Svojim je drugim pogotkom na utakmici Ishak Belfodil potvrdio pobjedu Standarda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!