Nogomet

VIDEO: Asistencija Srne u golijadi Šahtara i Genta

Dario Dodić • četvrtak, 03.11.2016.
VIDEO: Asistencija Srne u golijadi Šahtara i Genta
Foto: EPA

U četvrtom kolu skupine H Europske lige napadači su bili posebno raspoloženi. Šahtar je na gostovanju kod Genta pobjedom 5:3 osigurao plasman u sljedeću fazu natjecanja, dok je Braga pobjedom nad Konyasporom 3:1 zasjela na drugo mjesto...

Gent - Šahtar 3:5

Nogometaši Genta mogu izvući nešto zadovoljštine iz teškog poraza od Šahtara, jedini su u četiri kola zabili gol moćnim Ukrajincima, točnije tri. Dok se još gosti iz Donjecka nisu niti zagrijali kako treba Gent je poveo - na lijevoj je strani Simon prošetao Stepanenka i zavrnuo u sredinu, točno na glavu Coulibalyju koji s pet metara zabija za vodstvo domaće momčadi već u prvoj minuti.

U sličnom je tonu prošlo prvih pola sata igre, Gent je napadao, ali i promašivao, a onda je Gershon skrivio jedanaesterac za Šahtar i kola su krenula nizbrdo. Najstrožu kaznu realizirao je Marlos, a već pet minuta kasnije (41. minuta) Ukrajinci su poveli lijepim golom Taisona. Prije odmora na 3:1 povisio je Stepanenko nakon ubačaja iz kuta Darija Srne.

Ako je i bilo sumnje tko će uzeti bodove u ovom susretu, svako zrnce otklonjeno je u 68. minuti, Fred lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora pogađa gornji desni kut Gentovog gola za 1:4, četvrtu pobjedu u četiri kola i potvrdu prolaska u sljedeću fazu natjecanja.

Do kraja susreta navijači su mogli vidjeti još tri gola, Perbet je u 83. smanjio na 2:4, u 87. Ferreyra podiže prednost Šahtara na 2:5, a konačnih 3:5 u 89. postavlja Danijel Miličević.

Braga - Konyaspor 3:1

Iako nije bilo kao u Gentu, napadači na utakmici Brage i Konyaspora također su odradili svoj posao kako spada. Portugalska je momčad na kraju slavila s 3:1 i došla do drugog mjesta u skupini H.

Nakon pola sata igre poveli su gosti - Rangelov se na desnoj strani otresao jednog braniča Brage i lijevom nogom iz teške situacije matirao Matheusa. Kratko je trajalo vodstvo gostiju jer je već u 34. minuti Velazquez lijepo glavom zabio za 1:1 nakon ubačaj iz kuta.

Stvari je dodatno otežao domaćoj momčadi Mauro u 38. minuti zaradivši drugi žuti, odnosno crveni karton. Ipak, na odmor domaćini odlaze s prednošću od 2:1, Eduardo je nakon slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora zabio u prvoj minuti sučevog dodatka.

Snage na terenu poravnao je Slovenac Skubic u 54. minuti (drugi žuti karton), a konačnih 3:1 postavio je duboko u sudačkoj nadoknadi Horta pospremivši loptu u praznu mrežu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!