Tenis

Sjajni Borna Ćorić spasio pet meč lopti i došao do prvog naslova u karijeri!

Petar Jenjić • nedjelja, 16.04.2017.
Sjajni Borna Ćorić spasio pet meč lopti i došao do prvog naslova u karijeri!
Foto: EPA

Velikim preokretom u finalu Marrakecha Borna Ćorić došao je do prve ATP titule u karijeri. Iako je spašavao čak pet meč lopti, hrvatski je tenisač u konačnici uspio slaviti u tri seta i na najbolji mogući način okrunio sjajan hrvatski tjedan...

Ćorić - Kohlschreiber

Asevi: 10 - 13
Dvostruke pogreške: 2 - 2
Postotak prvog servisa: 61% - 62%
Poeni na prvom servisu: 47/72 (65%) - 51/68 (75%)
Poeni na drugom servisu: 28/46 (61%) - 21/42 (50%)
Break lopte: 3/8 (38%) - 3/9 (33%)

"Treća će biti sreća. Tko čeka, taj i dočeka.", mogli smo govoriti za Bornu Ćorića sve do današnjeg dana jer je hrvatski je tenisač u svom trećem ATP finalu uspio doći do prvog naslova. U finalu Marrakecha bio je bolji od Nijemca Philippa Kohlschreibera u tri seta, nakon što je u drugom spasio čak pet meč lopti. Taj je set uspio odvući u tie-break i dobiti ga sa 7:3.

Vrlo brzo je Nijemac napravio break i činilo se kako će doći do novog naslova u karijeri, no ipak nije uspio izdržati, Ćorić je još jednom pokazao kako je veliki borac koji nikada ne odustaje, iskoristio je pogreške svog protivnika i došao do naslova.

Kohlschreiber je tako ostao na sedam naslova u 16 odigranih finala. Podsjetimo, Ćorić je prošle godine izgubio u finalu Chennaija od Stanislasa Wawrinke, dok je na ovom istom terenu poražen od Argentinca Federica Delbonisa. Ovom je pobjedom upotpunio hrvatski tjedan jer je Mate Pavić jučer osvojio naslov u paru.

Oba su tenisača igrala jako dobro na vlastitom servisu i nisu dopustila nijednu priliku za break. Ćorić je najbliže oduzimanju servisa bio u sedmom gemu kada je došao do 30:30. Ipak, hrvatski je tenisač posustao u najvažnijem trenutku, izgubio je servis pri serviranju za tie-break. Njemački je tenisač iskoristio svoju prvu break loptu i došao do seta.

I prije nego što se hrvatski tenisač uspio oporaviti od gubitka prvog seta, Kohlschreiber je napravio break u drugom setu i poveo s 3:0. Ćorić vrlo brzo uzvraća i osvaja tri gamea zaredom. Bio je vrlo blizu da poklekne na istom rezultatu kao i u prvom setu, no spasio je pet meč lopti i odveo set u 13. igru. Dva puta je uzeo poen na protivnikom servis, poveo s 4:1, zatim došao i do seta.

Nije dugo trebalo njemačkom tenisaču da ponovno oduzme servis i to bez izgubljenog poena. Ipak, nešto kasnije, svoju petu break loptu u odlučujućem setu je iskoristio Ćorić i poravnao na 4:4. Ono što je Kohlschreiber napravio u prvom, hrvatski je tenisač napravio u trenutku kada je to bilo i najvažnije. Iskoristio je dvije neprisiljene pogreške protivnika i odigrao dva jako dobra poena za novi za konačan break kojim je došao do pobjede.

ATP Marrakech, finale:
Borna Ćorić - Philipp Kohlschreiber 5:7, 7:6 (3), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • basketlife232318.04.2017. u 16:55
    Njegova najjača strana je karakter.Psihički možda najjači igrač na Touru.
    basketlife2323
  • Obrisan korisnik17.04.2017. u 20:16
    Vidim odmah nastala euforija, tipična za nas moje mišljenje je da je to samo bio jedan bljesak i ništa više, volio bi da dečko uspije, ali mislim da nije za nešto veliko tj,dugorocan veliki rezultat jer mu njegov stil igre nije za takve stvari je on talent ali to nije dovoljno, treba imati i glavu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2017. u 20:09
    Mora prvo forehand popraviti, predobar je igrač da bi imao tako slab udarac koji je većini najjači.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2017. u 19:21
    @STIPEST-->u pravu si,sjajno zamjećeno,Borna bi trebao ili više miksat igru ili pokušat više dolazit napred na mrežu, uglavnom usavršit igru(udarce) da na bilo koji način skrati poene, visok je 185 cm, uz bolji servis mogo bi primjenjivat neki tip servis-volej igre, nešto kao Edberg ili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • stipest16.04.2017. u 18:55
    Čestitke za prvi naslov. Samo me strah da sa ovakvim načinom igre izaziva brojne ozljede. Koljeno je već jednom otišlo, a ovako dalje može biti samo još gore. Znam da ne može sada mjenjati svoju igru, samo kažem da me strah koliko će ovako trajati.
    stipest