Tenis

Ćorić nakon prvog ATP trijumfa: "Do sada nikada nisam spasio pet meč lopti"

HINA • ponedjeljak, 17.04.2017.
Ćorić nakon prvog ATP trijumfa: "Do sada nikada nisam spasio pet meč lopti"
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (20) pobjednik je turnira u Marrakechu nakon što je u finalu pobijedio Nijemca Philippa Kohlschreibera s 5:7, 7:6 (3), 7:5 osvojivši prvi ATP naslov u karijeri. Nakon pobjede Ćorić nije skrivao zadovoljstvo...

"Ovo je bio moj najveći preokret u nekom meču. Nikada u karijeri nisam spasio pet meč lopti, posebice ne u tako važnom meču", kazao je Ćorić.

Mladi Zagrepčanin je i prošle godine stigao do finala Grand Prix Hassan II, no tada je poražen od Argentinca Federica Delbonisa. Finale je igrao i u Chennaiju prošle godine kada ga je pobijedio Švicarac Stan Wawrinka, no sada je ipak stigao do prvog naslova u karijeri.

"U ključnim trenucima sam dobro servirao, to je bilo presudno. Sjajan je osjećaj osvojiti ovaj turnir. Nisam znao što mogu očekivati kada sam došao u Marrakech. Nisam bio u najboljoj formi, međutim dobro sam trenirao posljednjih mjeseci, a sada se sve isplatilo", dodao je Borna.

"Bio je to jedan od onih dana kada imaš mnogo prilika, ali ih ne iskoristiš. Bila je ovo velika drama, a nažalost loše je završilo po mene. Teško je izgubiti finale u kojem imaš toliko prilika, čak pet meč lopti. Cijeli tjedan sam igrao dobro i radujem se nastavku sezone na zemlji", kazao je Kohlschreiber kojem je to bio 16. nastup u finalu i deveti poraz.

Bio je to i njihov treći međusobni dvoboj, a Nijemac je slavio u oba prethodna dvoboja odigrana prošle godine na turnirima u Dubaiju i Monte Carlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2017. u 11:24
    Dobiti "izgubljeni mec" je osobina top-tenisaca, koji u ključnim trenucima, kada je najpotrebnije postizu odlucujuce bodove; to si vec pokazao i u Davis Cup; na dobrom si putu... ;)
    Obrisan korisnik