Košarka

Boston Celticsi se provukli i uzeli pobjedu nakon produžetka

Petar Jenjić • srijeda, 22.05.2024.
Boston Celticsi se provukli i uzeli pobjedu nakon produžetka
Foto: EPA

Boston Celticsi poveli su protiv Indiana Pacersa s 1-0 u finalu Istočne konferencije. Do pobjede su stigli nakon velike drame i igranja produžetka...

Jako dramatično, baš kako i priliči finalu konferencije, bilo je sinoć u TD Gardenu gdje su do pobjede stigli Boston Celticsi pred svojim navijačima. Nije im bilo lako, ali pobjeda i vodstvo od 1-0 u seriji se piše.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Celticsi su slavili sa 133:128, iako su u završnici regularnog dijela bili bliže Pacersi, no izgubili su dvije lopte, a Boston je to kaznio te izborio dodatnih pet minuta.

Pacersi su vodili 117:114, 30 sekundi prije kraja i krenuli u napad, no Tyrese Halliburton izgubio je nespretno loptu. Nisu Celticsi uspjeli poentirati pa su brzo radili prekršaj. Gosti su pokušali izvesti loptu sa strane, no nisu bili uspješni.

Lopta je opet došla u posjed Bostona, a odgovornost je preuzeo Jaylen Brown koji je pogodio vrlo tešku tricu iz kuta za 117:117. To mu je bila prva i jedina na susretu. Indiana u preostalih šest sekundi nije uspjela zabiti, a u dodatnom vremenu Celticsi su bili bolji te slavili s pet razlike.

Prvi strijelac Celticsa bio je Jayson Tatum s 36 poena, od čega deset u produžetku. Tome je dodao 12 skokova. Jrue Holiday dodao je 28 koševa, sedam skokova i osam asistencija, a Jaylen Brown 26 koševa, sedam skokova i pet asistencija.

Najbolji je kod Pacersa bio Tyrese Halliburton s 25 koševa i deset asistencija, Pascal Siakam dodao je 24 koša, 12 skokova i sedam asistencija, a Myles Turner 23 poena i deset skokova.

NBA, doigravanje:
Boston Celtics - Indiana Pacers 133:128 (nakon produžetaka)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!