Košarka

Split stigao na korak do naslova prvaka!

Petar Jenjić • srijeda, 29.05.2024.
Split stigao na korak do naslova prvaka!
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Košarkaši Splita upisali su pobjedu u trećoj finalnoj utakmici prvenstva Hrvatske. Na Gripama su slavili protiv Zadra i poveli s 2-1 u seriji...

Iza nas je treća utakmica finalne serije između Splita i Zadra. Zanimljivo je bilo u maloj dvorani Gripe gdje je do pobjede stigao domaćin rezultatom 87:77, poveo s 2-1 u seriji i pred svojim navijačima imat će priliku u petak osvojiti naslov prvaka.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dobro je krenuo Split s dvije trice, a nakon pet minuta igre imao je vodstvo od 10:4. Probudio se Zadar nakon toga, pogodio neke vanjske šuteve pa je dvije minute kasnije došao do poravnanja (14:14). Zadrani su preuzeli vodstvo nakon toga, a prvu dionicu zaključili s poenom viška (21:22).

Odličan je u drugoj četvrtini bio Vito Kučić koji je ubacio čak 12 poena u tri minute i donio Splitu sedam koševa viška (33:26). Čak osam trica ubacili su Splićani u 14 minuta igre koji su održavali prednost do kraja poluvremena. Nakon 20 minuta igre bilo je 48:42.

Kučić je u drugom poluvremenu nastavio gdje je stao, a Split je ubrzo stigao do dvoznamenkaste prednosti (55:44). Ubačajem Lewisa Sullivana Split je vodio 58:49, tri i pol minute prije kraja, nakon čega je uslijedila serija Zadra od 9:0 i poravnanje, a zatim i preokret nakon nove trice Darija Drežnjaka.

Zadar je u zadnju četvrtinu ušao s vodstvom od 61:65, no nije izostala zanimljiva završnica. Kod 71:71 Split je povezao tri trice, od čega dvije Shannona Shortera, imao vodstvo od 80:74 i do kraja sačuvao stečenu prednost.

Prvo ime Splita bio je Shannon Shorter s 29 poena i šest skokova, dok je Vito Kučić dodao 21 koš i pet asistencija. Zadar je predvodio Luka Božić s 25 koševa i sedam skokova, Arijan Lakić dodoa je 14 poena.

Premijer liga, finale:
Split - Zadar 87:77 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!