Tenis

Dodig i Krajicek spašavali meč lopte i prošli u polufinale

HINA, Petar Jenjić • petak, 21.06.2024.
Dodig i Krajicek spašavali meč lopte i prošli u polufinale
Foto: Marko Jurinec/HINA

Ivan Dodig i Austin Krajicek izborili su polufinale ATP turnira u Quenn's Clubu nakon što su spašavali meč lopte protiv Santiaga Gonzalesa i Edouarda Roger-Vasselina...

Hrvatski tenisač Ivan Dodig se s Amerikancem Austinom Krajicekom plasirao u polufinale parova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu, branitelji naslova su u četvrtfinalu svladali Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina sa 6:7, 6:3, 13:11.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što su u prvom setu oba para osvajala gemove na svom početnom udarcu, u "tie-breaku" su spretniji bili Meksikanac i Francuz koji su jedini "mini-break" ostvarili pri rezultatu 5:5 i potom iskoristili set-loptu.

Nakon što su početkom drugog seta Gonzalez i Roger-Vasselin stigli i do breaka, činilo se kako nema spasa za Dodiga i Krajiceka.

No, Hrvat i Amerikanac su uspjeli vratiti rezultatsku ravnotežu, a onda je sredinom te druge dionce Roger-Vasselin osjetio bol u leđima.

Ipak je odlučio nastaviti dvoboj iako je imao evidentnih problema prilikom serviranja, a Dodig i Krajicek su to iskoristili za novi break i vodstvo 5-3 kojim su poravnali rezultat u meču.

U odlučujućem produženom "tie-breaku" Gonzalez i Roger-Vasselin su bili u stalnoj laganoj prednosti, imali su i tri meč-lopte, ali nisu uspjeli okončati susret u svoju korist. S druge strane, Dodig i Krajicek su realizirali svoju prvu meč-loptu za konačnih 13:11.

Dodig i Krajicek će u polufinalu igrati protiv boljih iz ogleda Britanca Neala Skupskog i Novozelađanina Michaela Venusa te Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyjatest

ATP Queen's Club, četvrtfinale:
Dodig/Krajicek - Gonzales/Roger-Vasselin 6:7 (5), 6:3, 13:11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!