Tenis

Mate Pavić u hrvatskom okršaju do polufinala Queensa

HINA, Petar Jenjić • petak, 21.06.2024.
Mate Pavić u hrvatskom okršaju do polufinala Queensa
Foto: Mario Strmotić/HINA

Mate Pavić izborio je polufinale Queensa u paru s Marcelom Arevalom. U dva seta bili su bolji od Wesleyja Koolhofa i Nikole Mektića...

Hrvatski tenisač Mate Pavić je sa Salvadorcem Marcelom Arevalom izborio u polufinale parova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu. Oni su u polufinalu nadigrali još jednog hrvatskog igrača Nikolu Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa sa 6:4, 7:5.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U susretu dvojice zlatnih hrvatskih olimpijaca otprije tri godine iz Tokija, Pavić je pokazao kako je sa svojim novim partnerom trenutačno u boljoj formi. Splićanin i Arevalo su produžili svoj pobjednički niz na 12 zaredom, a tijekom tog niza su nedavno osvojili i Roland Garros.

Ključni break za osvajanje prvog seta Pavić i Arevalo su napravili u trećem gemu kada je Mektić napravio dvije dvostruke pogreške. U sljedećoj igri Pavić je spasio 30:40, a to je bila jedina prilika hrvatsko-nizozemskog para za povratak.

Nakon što su napravili break za 4:2, potom ga potvrdili te poveli s 5:2 u drugom setu, Mektić i Koolhof bili su nadomak poravnanja, ali potom su propustili čak četiri set-lopte, od toga tri na svom početnom udarcu te na kraju za to bili kažnjeni porazom.

Prvu set-loptu propustili su kod 5:2 na servis Arevala, a onda još tri kod 5:3 na Mektićev servis. Kod 5:5 na svom je početnom udarcu popustio i Koolhof pa su Pavić i Arevalo priveli susret kraju s pet uzastopnih gemova.

U polufinalu će Pavić i Arevalo igrati protiv Taylora Fritza i Karena Hačanova koji su iznenadili prve nositelje Rohana Bopannu i Matthewa Ebdena sa 7:6, 7:6.

Ranije tijekom dana polufinale su izborili Ivan Dodig i Austin Krajicek koji će za finale igrati protvi Neala Skupskog i Michaela Venusatest

ATP Queen's, četvrtfinale:
Arevalo/Pavić - Koolhof/Mektić 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!