Tenis

Fett projurila kroz prvo kolo kvalifikacija, Dodig i novi partner zaustavljeni u polufinalu

Mario Borko • ponedjeljak, 23.09.2024.
Fett projurila kroz prvo kolo kvalifikacija, Dodig i novi partner zaustavljeni u polufinalu
Foto: EPA

U ponedjeljak ujutro u akciji je bilo nekoliko hrvatskih tenisača. Jana Fett uspješno je odradila prvo kolo kvalifikacija u Pekingu prepustivši protivnici samo jedan gem, a Ivan Dodig i Rafael Matos u Chengdu su ostali bez finala...

Azijska turneja prebacila je većinu teniskih mečeva u jutarnji termin po europskom vremenu. Borna Ćorić uspješno je odradio prvo kolo kvalifikacija u Tokiju, a isto je za rukom pošlo i Jani Fett u Pekingu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska tenisačica na startu kvalifikacija imala je lagan posao protiv nerangirane domaće predstavnice Yushan Shao. Fett su trebale 52 minute za prolazak u drugo kolo, a Kineskinji je prepustila samo jedan gem. Rezultat je bio 6:0, 6:1 za Janu koja će za ulazak u glavni ždrijeb igrati protiv Tajvanke En Shuo Liang koja je sa 6:1, 6:3 iznenadila treću nositeljicu Saru Errani.

Hrvatski predstavnik u parovima na turnir u kineskom Chengdu, Ivan Dodig, nije uspio sa svojim partnerom Rafaelom Matosom izboriti ulazak u finale. Hrvatsko-brazilsku kombinaciju u polufinalu su zaustavili treći nositelji Yuki Bhambri i Albano Olivetti sa 6:3, 7:6 (9)

Dodiga i Brazilca s kojim je prvi puta igrao, koštao je izgubljeni servis-gem u prvom setu kod rezultata 3:4 i četiri propuštene set lopte u drugom setu.  test

Peking, kvalifikacije, 1. kolo:
Jana Fett (Hrvatska, 15) – Yushan Shao (Kina) 6:0, 6:1

Chengdu, parovi, polufinale:
Dodig/Matos (Hrvatska/Brazil) – Bhambri/Olivetti (Indija/Francuska) 3:6, 6:7 (9)

FOTO: EPA/ANDY RAIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!