Tenis

Ćorić pao bez ispaljenog metka i ostao bez ulaska u glavni ždrijeb Tokija

Mario Borko • utorak, 24.09.2024.
Ćorić pao bez ispaljenog metka i ostao bez ulaska u glavni ždrijeb Tokija
Foto: EPA

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić izgubio je u drugom kolu kvalifikacija u Tokiju. Bolji od njega u dva seta bio je osam godina mlađi Amerikanac Alex Michelsen...

Loše vijesti stigle su iz Tokija. Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je u kvalifikacijama za glavni turnir od 49. igrača svijeta Alexa Michelsena sa 6:3, 6:3.

Igraj na ATP Tokyo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ćorić je solidno ušao u meč, prvi je priprijetio u drugom servis gemu Amerikanca, ali nije iskoristio dvije vezane break-lopte. Pokazalo se kasnije da su mu to bile jedine u cijelom meču. Michelsen je s druge strane iskoristio svoju prvu, kod vodstva 4:3 i nakon toga mirno odservirao za osvajanje prvog seta.

U drugom je Ćorić prvi gem osvojio bez problema, a nakon toga je na svakom idućem bio suočen s break-loptama, dok je Amerikanac na svom početnom udarcu bio suveren. Michelsen je kod rezultata 3:3 uspio oduzeti servis hrvatskom tenisaču, a to je ponovio na idućem servis-gemu i tako sa 6:3, 6:3 zaključio meč.

Michelsen je izborio nastup u glavnom turniru na kojem će od hrvatskih predstavnika nastupati samo Marin Čilić. Nakon finala u Hangzhou, u prvom kolu Tokija gledat ćemo reprizu finala US Opena iz 2014. između Čilića i Kei Nishikorija.

Ćorić je trenutno 98. tenisač svijeta, ali postoji mogućnost da od drugog tjedna više neće biti među najboljih 100, što znači da će hrvatska ostati bez ijednog predstavnika u tom društvu. test

ATP Tokyo, kvalifikacije:
Borna Ćorić (Hrvatska) – Alex Michelsen (SAD, 1) 3:6, 3:6

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!