Tenis

Fett izgubila od Tajvanke i ostala bez ulaska u glavni ždrijeb Pekinga

Mario Borko • utorak, 24.09.2024.
Fett izgubila od Tajvanke i ostala bez ulaska u glavni ždrijeb Pekinga
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

U kvalifikacijama Pekinga, Jana Fett zaustavljena je na drugoj, posljednjoj, prepreci prije ulaska u glavni ždrijeb. Bolja je od nje u dva seta bila 260. tenisačica svijeta, Tajvanka En Shuo Liang...

Nakon što Borna Ćorić nije uspio izboriti ulazak u glavni turnir u Tokiju, isto nije uspjela napraviti ni Jana Fett u Pekingu. Na posljednjoj prepreci zaustavila ju je Tajvanka En Shuo Liang.

Igraj na WTA Peking na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom gemu meča, Fett je imala break-loptu, ali je nije uspjela iskoristiti. Pokazalo se da je to bila jedna prilika za hrvatsku tenisačicu u prvom setu. Liang je kod rezultata 2:1 i 4:1 oduzimala početni udarac Hrvatici i tako sa 6:1 osvojila prvi set.

Drugi je bio vrlo izjednačen, a Fett je propustila šest set-lopti. Imala je hrvatska tenisačica break prednosti kod 3:1 i kod 4:2, jednu priliku za zaključiti set na servisu Tajvanke kod vodstva 5:2 i servis za meč u idućem gemu. Sve je to propustila, kao i tri set-lopte pri vodstvu 6:5.

Na kraju se pobjednica odlučivala u tie-breaku. Liang je imala dvije vezane meč-lopte, zatim je Fett imala dvije set-lopte, da bi na kraju Tajvanka iskoristila svoju četvrtu i s 11:9 u 13. igri osigurala ulazak u glavni ždrijeb Pekinga.

Liang je inače 260. tenisačica svijeta, Fett 118., ali je Tajvanka iznenadila već u prvom kolu kvalifikacija kad je sa 6:1, 6:3 pobijedila favoriziranu Saru Errani.

Od hrvatskih predstavnica a WTA turniru iz serije 1000, nastupit će Donna Vekić koja je postavljena za 16. nositeljicu, slobodan je u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv bolje iz susreta Viktorije Golubić i Xiy Wangtest

WTA Peking, kvalifikacije:
Jana Fett (Hrvatska, 15) - En Shuo Liang (Tajvan) 1:6, 6:7 (9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisWTA TourJana Fett
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!