Zimski sportovi

Janica Kostelić: "Imala sam volju, ali ponekad ne možeš sve"

Davor Sajko • subota, 25.01.2003.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Veleslalomska subota na mariborskom Pohorju nije baš prošla onako kako je to očekivalo 500-ak hrvatskih navijača koji su pristigli kako bi bodrili vodeću skijašicu Svjetskog kupa, Janicu Kostelić i drugi dio hrvatske ženske skijaške reprezentacije, Samoborku Niku Fleiss i 16-godišnju Anu Jelušić.

Janica je u današnjem veleslalomu nakon slabe prve vožnje, pridodala i drugi isto tako loši "lauf" te je utrku završila na mjestu 17. mjestu. Ma prvi "lauf" je bio loš, a nije puno bolji bio niti drugi. Imala sam volju, ali ponekad ne možeš sve. Nije bio problem u stazi, jer nije bilo tako loše pripremljena, a i u prvoj sam vožnji imala dobar startni broj (2). Tako da nema nekog posebnog razloga što danas nisam bolje "odpeljala"." prokometirala je Janica u ciljnoj areni svoj današnji nastup.

Za sutrašnji slalom vlada veliko zanimanje i podno mariborskog Pohorja očekuje se čak oko 10.000 hrvatskih navijača koji će biti smješteni na posebnom dijelu ciljne arene tj. odjeljeni od preostalih navijača. Sve je to prevenetive radi s obzirom na događanja od prije godinu dana kada je došlo do sukoba s dijelom slovenskih navijača koji su izazavali sukob. Danas je bilo OK, nema previše ljudi, ali atmosfera je zadovoljavajuća. Glavno da nisu radili probleme (smijeh). Znam da se sutra očekuje jako puno navijača i neka samo navijaju, ali samo da prođe bez problema i gluposti." Osvrnula se nakon navijača Janica i na kalkulacije koje su se u posljednjih nekoliko dana pojavile u tisku o načinima prijevremenog osiguranja malog kristalnog globusa u slalomu. Čitala sam u novinama, ali uopće ne razmišljam o tome. Bez obzira na broj potrebnih bodova svaku "tekmu" skijam onako kako najbolje mogu."

Hoće li današnji lošiji rezultat biti poseban potstrek za sutrašnji slalom, nešto poput fenomenalnog slaloma u Bormiju nakon pada u veleslalomu? Neznam, Bormio mio je "ležao" ova staza dans baš i ne. Vidjet ćemo sutra, ali sigurno je da ću dati sve od sebe."

Razočaran današnjim nastupom nije pretjerano bio niti direktor hrvatske skijaške reprezentacija Vedran Pavlek: "Svatko ima pravo na loš dan, ali danas nije išlo bez obzira što se posebno trudila u gornjem dijelu staze prvog "laufa". Time se Janica samo "zakapala", a u nastavku nije dovoljno pustila skiju što je rezultiralo današnjim lošijim rezultatom. Janica ima dovoljno vremena da se "vrati" i da sutra u slalomu bude ona "prava" Janica." Sutra se očekuje još veći broj hrvtaskih navijača. "Neka dođu u što većem broju i neka u prvom redu navijaju za Janicu i naše cure. Janica će napraviti sve da sutra bude ona prava i da se popne na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Neka pokažu da su najbolji i najvatreniji navijači bez gluposti."

U današnji loš dan uklopile su se i preostale dvije hrvatske skijašice, Nika Fleiss i Ana Jelušić. "Nije danas bilo baš sjajno. Staza je bila dosta teška i u lošem stanju kad sam ja došla na stazu. Dala sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno za drugu vožnju. Sutra je novi dan i sutra bude bilo bolje." ukratko se osvrnula mlada Samoborka na svoj nastup u prvoj vožnji. Svojim nastupom nije bila zadovoljna ni Ana Jelušić: "Staza nije bila baš sjajna, a ni ja se nisam najbolje spustila niz stazu, a ja se nadam da će drugi puta biti bolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!