Zimski sportovi

Janica i deset tisuća navijača u lovu na Zlatnu lisicu

Bruno Pilon • subota, 25.01.2003.

Brojni hrvatski navijači, odlično pripremljene skijaške staze okupane siječanjskim sunčanim zrakama i fantastičana forma uvjerljivo vodeće skijašice u Svjetskom kupu Janice Kostelić, najbolji su preduvjeti za spektakularno natjecanje na mariborskom Pohorju za 39. Zlatnu lisicu. Zanimanje za subotnji veleslalom i nedjeljni slalom je ogromno, pogotovo među hrvatskim ljubiteljima skijanja, tako da organizatori imaju velikih briga, koje oslikavaju jednom rečenicom: "Ovaj vikend cijela Hrvatska seli u Sloveniju!"

Isto tako će i ekipa Sport Neta s lica mjesta slikom i tekstom popratiti 39. Zlatnu lisicu na mariborskom Pohorju.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Janica Kostelić od četvrtka trenira u Mariboru, ponajviše za subotnji veleslalom u kojem će imati startni broj dva. Primadona svjetskog skijanja ima ogromnih 503 bodova prednosti u ukupnom poretku Svjetskog kupa u odnosu na prvu pratilju Karen Putzer, a odličnim bi nastupom na mariborskom veleslalomu mogla napredovati i u poretku te discipline, gdje je trenutačno treća sa samo 50 bodova zaostatka iza spomenute Talijanke.

Slika 2 od 2.
Foto: Goran Pervan

Janica je oduševljena što će u Mariboru imati veliku podršku navijača u napadu na svoju prvu veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu i osiguranje malog Kristalnog globusa u slalomu: "Samo neka dođu i navijaju jednako za sve. Meni veliki broj navijača ne predstavlja dodatno opterećenje, dapače. Najviše neka navijaju za Niku i Anu treba im i vidjet ćete, ići će k'o rakete." Naše mlade predstavnice u sedmom veleslalomu sezone ponovo imaju visoke startne brojeve , Ana Jelušić krenuti će po novi nastup u drugoj vožnji kao 57., a Nika Fleiss sa startnim brojem 63.

Jedinstveni skijaški trofej Zlatnu lisicu i veiki kristalni prijelazni pehar brani Švicarka Sonja Nef, koja je prošle godine bila prva u veleslalomu i treća u slalomu. Nagradni fond svake utrke je 68.000 eura, a tri najbolje u kombinaciji veleslaloma i slaloma okititi će se zlatnim lisicama.

Šveđanin Leif Nilsson, u ime Europskog udruženja sportskih novinara, odmah nakon veleslalomske utrke uručiti će kristalnu vazu Janici Kostelić kao priznanje za najbolju sportašicu Europe 2002. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!