Tenis

Mario srušio Domino

Ivana Spahija • petak, 19.01.2007.

"That's the way we like it", pjesma koja se orila s tribina najbolje opisuje briljantnu igru Marija Ančića koji je nakon sat i 40 minuta igre deklasirao Dominika Hrbatyja s 3-0 u setovima i osigurao mjesto u osmini finala...

Mario Ančić još jednom je pokazao svu raskoš svoje igre u meču u kojem je na koljena bacio 22. nositelja, Slovaka Dominika Hrbatyja. Već od samog početka Mario je tražio priliku za break, a to mu je uspjelo pri vodstvu od 2:1 kada je oduzeo Slovaku servis i povećao na 3:1. Odlična Ančićeva igra nastavila se sve do kraja prvog seta, zadržao je svoje servise i s rezultatom 6:3 priveo set kraju.

Početkom drugog seta Mario je krenuo izvanredno, oduzeo je servis Hrbatyju i poveo s 1:0. Hrbaty se nije predavao, odmah je Mariju uzvratio breakom i poravnao na 1:1. Odlična Marijeva igra donijela mu je drugi break za redom, ponovno je poveo s 2:1, izdržao Hrbatyjev pritisak na svom servisu, spasio dvije break lopte i povećao vodstvo na 3:1. Super Mario je oduzeo Hrbatyjev servis bez izgubljenog poena za 4:1 i do kraja seta mu je prepustio još samo jedan gem, završilo je 6:2 za Marija.

U trećem setu Mario je na trenutak pao u igri, dopustio Hrbatyju da dođe u priliku za break (15-40) i vodstvo od 2:0, ali briljantnom igrom je ponovno spasio dvije break prilike i izjednačio na 1:1. Slovak vjerojatno nije ni slutio da je svoj posljednji gem osvojio već u otvaranju trećeg seta, Mario je pri 0 - 30 odigrao nevjerojatan poen za 0 - 40 i oduzeo Hrbatyju servis. Uslijedilo je nekoliko minuta totalne Ančićeve dominacije, svoj je servis zadržao, oduzeo Hrbatyjev bez izgubljenog poena za 4:1 i došao do vodstva od 5:1. U posljednjem gemu servirao je Hrbaty, Mario je došao do izjednačenja u kojem je Hrbaty dva puta napravio prednost, ali ni to nije bila prepreka Mariju da dođe do meč lopte i konačne pobjede s rezultatom 6:3, 6:2, 6:1.

Mario Ančić će se u osmini finala susresti s Andyjem Roddickom, koji je u večernjem dvoboju pobijedio Marata Safina. Ukoliko će organizatori poštovati zvučnost meča, taj susret mogao bi se odigrati u nedjelju u 9.30 sati po našem vremenu u Rod Laver areni uz izravan televizijski prijenos.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!