Nogomet

Celtic i Rangersi uspješni, Aberdeenu samo bod

Marin Vuković • utorak, 02.01.2007.

Nakon dva kola bez pobjede Glasgow Rangersi su napokon slavili i ponovno preuzeli drugo mjesto u Premiershipu. Pobjedama se vratio i Celtic, svladavši Kilmarnock, a uspješno je prvo kolo u novoj godini odradio i Hearts...

Atmosfera u Glasgow Rangersima daleko je od idealne. Već je sasvim izvjesno da će Celtic obraniti naslov prvaka, a soli na bolnu ranu dodala je i odluka menadžera Paula Le Guena da oduzme kapetansku traku Barryju Fergusonu. U takvoj situaciji teško je igrati, a još teže pobjeđivati, no Rangersi su smogli snage i na gostovanju kod Motherwella došli do sva tri boda.

Jedini pogodak za Rangerse postigao je Kris Boyd iz jedanaesterca kojeg je izborio naš Dado Pršo, danas inače jedan od ponajboljih igrača Rangersa. Nažalost, naš bivši reprezentativac nije dočekao kraj utakmice jer je u 73. minuti zbog sukoba s Marcom Fitzpatrickom zaradio crveni karton.

Celtic je blagdansku seriju utakmica dovršio pobjedom nad Kilmarnockom, čime je povećao svoju prednost na vrhu na vrlo vjerojatno nedostižnih 17 bodova. Domaći su poveli nakon dobro izvedenog slobodnog udarca Shunsukea Nakamure kojeg je u pogodak pretvorio Darren O'Dea. Konačnih 2:0 postavio je Aiden McGeady u posljednjoj minuti susreta.

Treću pobjedu u posljednja četiri kola Hearts je izborio na gostovanju kod Dunfermlinea, koji je čvrsto prikovan za dno ljestvice. Pobjedu gostima osigurao je Michal Pospisil nakon kornera u 16. minuti. Hibernian i Aberdeen podijelili su bodove odigravši 0:0, čime je Aberdeen izgubio drugo mjesto na ljestvici.

Škotski Premiership, 23. kolo, 02.01.2007:
Celtic - Kilmarnock 2:0, Motherwell - Glasgow Rangers 0:1, Dunfermline - Hearts 0:1, Hibernian - Aberdeen 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!