Nogomet

Fergusonu oduzeta kapetanska traka

Hrvoje Rafaelić • utorak, 02.01.2007.

Prvi put nakon nekoliko sezona Rangersov veznjak Barry Ferguson neće nositi kapetansku traku na službenoj utakmici i po svemu sudeći nalazi se na izlaznim vratima kluba...

Rangersov trener Paul Le Guen izbacio je iz momčadi svoga dosadašnjeg kapetana Barry Fergusona. Francuski stručnjak nije htio obrazložiti svoj potez, ali nakon novonastale situacije Fergusonova budućnost na Ibrox stadionu po svemu sudeći bliži se kraju. Njihova svađa počela je još prije nekoliko tjedana kada je trener prozvao svog kapetana zbog lošeg i slabog utjecaja na terenu. Samo dan poslije Ferguson mu je odgovorio preko novina što se Le Guenu očito nije svidjelo.

Današnjim potezom Le Guen je najavio moguću prodaju sada već svog bivšeg kapetana. Bivši Lyonov trener pod sve je većim pritiskom pogotovo nakon novog kiksa u subotu kada su Rangersi remizirali 1:1 sa St. Mirrenom. Trenutno se nalaze na trećem mjestu sa nevjerovatnih 17 bodova zaostatka za najljućim rivalom Celticom.

Ferguson nije prvi igrač koji će se po svemu sudeći morati rastati sa svojim klubom. Fernando Ricksen je zbog nereda tijekom avionskog leta na pripreme kluba u južnu Afriku izbačen iz kluba te je nakom samo par dana prodan u ruski Zenit. Manchesterov Phil Bardsley, koji je bio na posudbi, također je izbačen iz momčadi nakon tučnjave sa suigračen na treningu. Kapetansku traku od Fergusona trebao bi preuzeti Gavin Rae.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!