Tenis

Četiri Francuza i Cipranin

Ivana Spahija • utorak, 13.02.2007.

Drugi dan turnira u Marseilleu obilježile su četiri pobjede domaćih tenisača. Jedini "uljez" među njima je sedmi nositelj, Cipranin Marcos Baghdatis, koji je nastavio s odličnim igrama i bez većih problema se našao u drugom kolu gdje ga čeka - francuski izazov...

Francuz Giles Simon odlično je iskoristio prednost domaćeg terena i u samo 51 minutu svladao je kvalifikanta, Nizozemca Jessea Hutu Galonga kojemu je ovo bio prvi meč na ATP Touru. Simon je mladom Nizozemcu prepustio samo dva gema, bilo je 6:1, 6:1, a u drugom kolu će se suprostaviti pobjedniku susreta Llodra - Hewitt koji je na rasporedu sutra.

Kvalifikant Cyrille Saulnier pobijedio je svog sunarodnjaka, Francuza Davida Gueza kojemu je ovo također bio prvi nastup na ATP Touru. Saulnier je već "veteran" na ovom turniru, ovo mu je šesti pokušaj da u svojoj zemlji dođe do prvog ATP naslova. U prvom setu Saulnier je slavio sa 6:4, u drugom je uz potpuni slom Guezove igre od njega bio bolji sa 6:2.

Španjolac Fernando Verdasco predao je meč Fabriceu Santorou. Nakon što je u prvom setu izgubio rezultatom 6:3, u drugom je setu pri vodstvu Francuza od 3:2 predao meč zbog ozljede lijeve noge. Santoroa u drugom kolu čeka Rus Mihail Južnji.

Čini se kako je osvajanje PBZ Zagreb Indoorsa dobro utjecalo na Cipranina Marcosa Baghdatisa koji je i u Marseilleu nastavio s dobrom igrom. U prvom kolu je bez većih problema svladao Srbina Janka Tipsarevića rezultatom 6:3, 6:4. Tipsarević je imao priliku tri puta napraviti break i otežati igru Cipraninu, ali je odlični Baghdatis spasio sve break-prilike i ovom pobjedom ušao u drugo kolo gdje ga čeka Francuz Saulnier. To će biti prvi susret ovih dvaju tenisača.

U posljednjem, ujedno i najdužem meču dana, Francuz Marc Gicquel u tri je seta odnio pobjedu nad sunarodnjakom Gaelom Monfilsom. Iako je u prvom setu sa 6:4 bolji bio Monfils, u drugom je setu Gicquel došao do izjednačenja nakon tie-breaka. Treći set su obilježile brojne break-prilike, Gicquel je iskoristio tri break-prilike za razliku od Monfilsa kojemu je pošlo za rukom oduzeti dva Gicquelova servisa, pa je Gicquel s konačnih 4:6, 7:6, 7:5 slavio pobjedu.

ATP Marseille, prvo kolo, 13.02.2007.: Simon (Francuska) - Huta Galong (Nizozemska) 6:1, 6:1, Baghdatis (Cipar, 7) - Tipsarević (Srbija) 6:3, 6:4, Saulnier (Francuska) - Guez (Francuska) 6:4, 6:2, Gicquel (Francuska) - Monfils (Francuska) 4:6, 7:6, 7:5, Santoro (Francuska) - Verdasco (Španjolska) 6:3, 3:2, predaja Verdasca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!