Tenis

Može li ga Ivan zaustaviti?

Ivana Spahija • petak, 30.03.2007.

U posljednjem četvrtfinalnom meču Masters Series turnira u Miamiju, argentinski kvalifikant Guillermo Canas uvjerljivo je svladao šestog nositelja, Španjolca Tommyja Robreda, i tako se plasirao u polufinale gdje će se susresti s našim Ivanom Ljubičićem...

Sat i 35 minuta bilo je dovoljno Canasu da na tribine isprati jednog od favorita, Tommy Robredo nije pronašao način za razbijanje igre raspoloženog Argentinca. Meč je bolje otvorio Canas koji je vršio pritisak na svaki servis Španjolca, imao je osam prilika za break, nije iskoristio nijednu. Najveću priliku imao je pri vodstvu od 5:4 kada je imao priliku uzeti set, ali Robredo je uspio spasiti servis i dovesti do tie - breaka gdje je sa 7:5 uspješniji bio Argentinac.

Početak drugog seta donio je break, Canas je oduzeo servis Španjolcu i poveo sa 2:0. U trećem gemu ponovila se slična situacija kao u prvom, Španjolac je loše servirao, Canas je to iskoristio i poveo sa 3:0. Ostatak meča bio je tek rutina za Argentinca koji je u posljednjem gemu još jednom breaknuo Robreda i upisao konačnu pobjedu rezultatom 7:6(5), 6:1.

Vezane vijesti

U polufinalnom meču Canas će se ogledati s Ivanom Ljubičićem s kojim se do sada susreo samo jedan put, i to u prvom kolu Miamija prije sedam godina. Tada je pobjedu uzeo Argentinac, bilo je 6:4, 7:5. U drugom meču polufinala susrest će se Britanac Andy Murray i Srbin Novak Đoković koji vodi u međusobnim ogledima, Srbinu je dva puta pošlo za rukom svladati Britanca, i to u polufinalu Indian Wellsa prošli tjedan, i u osmini finala u Madridu 2006. godine.

ATP Masters Series Miami, četvrtfinale: Canas (Argentina) - Robredo (Španjolska, 6) 7:6(5), 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!