Tenis

Ljubo u polufinalu Miamija

Ivana Spahija • četvrtak, 29.03.2007.

Nakon sat i trideset minuta igre, Ivan Ljubičić je u četvrtfinalnom meču Masters Series turnira u Miamiju svladao Argentinca Juana Ignacija Chelu i tako se plasirao u polufinale gdje će igrati protiv pobjednika susreta Robredo - Canas...

U otvaranju prvog seta oba tenisača su sačuvala svoje servise do Ljubičićevog vodstva od 2:1, kada je naš tenisač uspio doći do tri break lopte na servisu Argentinca. Iskoristio je prvu i poveo sa 3:1. Ljubo je u idućem gemu servirao loše, Chela je došao do prilike za break (30:40), Ljubičić je uspio spasiti i dovesti do izjednačenja u kojem je Chela imao još jednu priliku za oduzimanje servisa. Srećom po Ljubu, nije je iskoristio i naš tenisač je poveo sa 4:1.

Idući gem donio je još jedan break, Ljubo je ponovno oduzeo servis Argentincu i činilo se kako će s lakoćom uzeti i set. Ipak, Chela se u idućem gemu vratio, breaknuo je Ljubičića i smanjio njegovo vodstvo na 5:2. Argentinac je uspio zadržati svoj servis za 5:3, a Ljubo je sigurnim servisom u odlučujućem gemu uzeo set sa 6:3.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Vezane vijesti

Drugi set je bolje otvorio Chela koji je pri vodstvu od 1:0 napravio pritisak na Ljubičićev servis i imao priliku za break, ali mu Ljubo to nije dopustio, uspio je spasiti servis i izjednačiti na 1:1. Chela je nakon svog servisa poveo sa 2:1, i ponovno zaprijetio Ljubinom servisu (40:40), ali ni tada naš tenisač nije popustio pod pritiskom nego je izjednačio na 2:2.

U idućih nekoliko gemova nije bilo previše uzbuđenja, oba tenisača su bila dobra na servisima sve do 5:5, kada je Ljubičić uspio oduzeti servis Argentincu i povesti sa 6:5. U posljednjem gemu je servirao naš tenisač koji je solidnim servisom osvojio set, a tako i meč, ukupnim rezultatom 6:3, 7:5.

ATP Masters Series Miami, četvrtfinale: Ljubičić (Hrvatska, 7) - Chela (Argentina, 23) 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!