Nogomet

Altidore i Adu porazili Brazilce

Kristian Hohnjec • subota, 07.07.2007.

Momčad Brazila ponajveće je razočarenje U-20 Svjetskog prvenstva, Selecao je u Kanadi doživio i drugi poraz u tri utakmice, te im plasman u osminu finala ovisi o ishodima u ostalim skupinama. Argentina i Češka opravdale su ulogu favorita, te suvereno prošle u završnu fazu natjecanja.....

Večer je otvorena utakmicama skupine E, Argentinci su već osigurali prolaz, dok su se Sjeverna Koreja i Češka borile za mjesto u osmini finala. Na rasplet utakmice Čeha i Paname morali smo čekati sve do posljednjih deset minuta. Prvo je Luboš Kalouda u 79. minuti glavom doveo Češku u vodstvo, a samo tri minute kasnije već je 2:0 nakon što se ubačaj Martina Štresika s tridesetak metara odbio od trave i završio u golu. U 84. minuti Panama je uspjela smanjiti preko Nelsona Barahone, koji je iskoristio izuzetno lošu reakciju češkog vratara Petra Radeka prilikom slobodnog udarca.

Sjeverna Koreja nije imala sreće u utakmici protiv Argentine, po prikazanom zaslužili su makar bod. Veoma raspoložen bio je vratar Sergio Romero, koji tako još uvijek nije primio pogodak na ovom natjecanju. Odluka o pobjedniku stigla je u 35. minuti kada je napadač Atletico Madrida Sergio Aguero fantastično izveo slobodan udarac i loptu zakucao u gornji desni kut Min Kwang Jua. Sjeverna Koreja je tako ostala na dva boda, te će se vrlo teško s treće pozicije plasirati u nastavak natjecanja.

Amerikanci su ugodno iznenadili, dok se sasvim suprotno može reći za Brazilce. U današnjem međusobnom dvoboju bolje su bile Sjedinjene Američke Države, koje su uz dva pogotka Josmera Altidora svladale Brazil 2:1. Altidore je svoj prvi pogodak, na asistenciju Freddya Adua, postigao u 25. minuti, a s vodstvom SAD-a 1:0 se i otišlo na odmor. Sredinom drugog poluvremena Brazilci su izjednačili nakon što je na odbijenu loptu najbrže reagirao Leandro Lima. Presuda je stigla u 81. minuti kada je Altidore postigao svoj drugi pogodak, prethodno je ponovo sve pripremio Freddy Adu. Zanimljivo Amerikanci imaju čak tri igrača na čelu ljestvice golgetera, trostruki strijelci bili su Danny Szetela, Adu i Altidore.

Poljskoj je i remi bio dovoljan da iskoristi kiks Brazila i osigura ulaznicu za "knockout" fazu. Napadač David Janczyk poentirao je tik prije poluvremena za vodstvo Poljaka, međutim agilna momčad Južne Koreje uspjela je izjednačiti u 71. minuti pogotkom Ho Sang Leeja. Do kraja utakmice Azijati ipak nisu uspjeli doći do još jednog gola, koji bi im omogućio napredovanje. Brazilci će se najvjerojatnije ipak uspjeti izvući, te se plasirati među najboljih 16 momčadi sa samo jednom pobjedom.

Poredak:
Skupina D: SAD 7, Poljska 4, Brazil 3, Južna Koreja 2
Skupina E: Argentina 7, Češka 5, Sjeverna Koreja 2, Panama 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!