Nogomet

Bez pobjednika na otvaranju

Petar Plevnik • subota, 07.07.2007.

U premijernom susretu 14. Azijskog kupa, u dvoboju skupine A, jedan od četiri domaćina natjecanja, Tajland, odigrao je bez pobjednika (1:1) protiv Iraka...

Domaćini vjerojatno ni sami nisu mogli poželjeti bolje otvaranje susreta. Već u šestoj minuti korejski sudac dosudio je dvojben 11-erac za domaćine, ocjenivši start iračkog braniča Reheme na domaćem napadaču Senmuangu 11-ercem. Siguran realizator najstrože kazne bio je Senmuanog partner iz napada Sutee Suksomit.

Rano vodstvo domaćina nije obeshrabilo Iračane, koji su u potpunosti potisnuli Tajlanđane na njihovu polovicu. U tim trenucima domaćine je od sigurnog izjednačenja spašavao raspoloženi vratar Hathairatanakul, a posebice vrijedi izdvojiti sjajnu obranu Sadirovog udarca škaricama. Ipak, 13 minuta prije odlaska na odmor Iračani su došli do zasluženog izjednačenja, nakon što je Mahmoud u skoku nadvisio svog čuvara te glavom pospremio ubačaj Sadira iza leđa nemoćnog Hathairatanakula.

U drugom dijelu tempo igre je pao, tako da gotovo da i nije bilo pravih opasnosti pred golovima obaju momčadi. Najveću prigodu za pobjedu propustili su domaćini tri minute prije, kada se tajlandska zamjena Winothai našao u izglednoj situaciji, no vratar Iračana Abbas odlično obranom spašava svojoj momčadi bod, za na kraju najpravednijih 1:1.

Azijski kup, skupina A, prvo kolo:
Tajland - Irak 1:1 (1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!