Nogomet

Cahill spasio Australce, Vijetnam iznenadio

Kristian Hohnjec • nedjelja, 08.07.2007.

Drugi dan Azijskog kupa umalo je donio veliko iznenađenje, kasni pogodak Tima Cahilla ipak je spasio Australiju poraza u premijernom nastupu na ovom natjecanju. Za iznenađenje su se ipak pobrinuli nogometaši Vijetnama koji su u drugom susretu dana svladali Ujedinjene Arapske Emirate....

Momčad Omana bila je bolji rival tijekom svih 90 minuta, međutim na kraju ipak nisu stigli do zaslužene pobjede. Nakon što Harry Kewell u 20. minuti ne koristi prvu ozbiljniju priliku na utakmici, Oman je poveo. Badar Mubarak prizemnim je udarcem svladao Marka Schwarzera i doveo Oman u vodstvo, igrala se 32. minuta. Socceroosi su mogli izjednačiti nekoliko minuta prije odlaska na odmor, ali je vratar Boltona Ali Al Habsi zaustavio pokušaj veznjaka Torina Marka Bresciana.

U nastavku je Oman bio mnogo bolji, jedino je vratar Middlesbrougha Mark Schwarzer držao Australce u igri obranivši tri sjajne prilike igračima Gabriela Calderona. Svjesni šanse da dođu do jedne od najvećih pobjeda u svojoj nogometnoj povijesti, igrači Omana počeli su odugovlačiti i čekati kraj utakmice. Takav pristup im se osvetio u 2. minuti sudačke nadoknade, kada je rezervist Tim Cahill pospremio loptu u mrežu za konačnih 1:1. Pucao je Bresciano, Al Habsi je uspio samo odbiti loptu do igrača Evertona koji je siguran realizator. "Ponosan sam što sam izbornik Omana, ali sam i očito tužan jer nismo pobijedili večeras. Razočaran sam rezultatom, budući da smo bili bolja momčad", rekao je po svršetku susreta izbornik Calderon.

Pobjeda Vijetnama protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata također se smatra iznenađenjem. Domaćin je do pobjede stigao u drugom poluvremenu, prvo je u 64. minuti za vodstvo pogodio Hyunh Quang Thanh, da bi devet minuta kasnije pobjedu mladoj momčadi Alfreda Rielda osigurao Le Cong Vinh.

Rezultati:

Skupina A: Australija - Oman 1:1
Skupina B: Vijetnam - UAE 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!