Nogomet

Osimov Japan prokockao pobjedu

Tomislav Globan • ponedjeljak, 09.07.2007.

Niti trećeg dana Azijskog kupa nismo ostali uskraćeni za veliko iznenađenje. U drugoj utakmici skupine B, u dvoboju reprezentacija koje vode bosansko-hercegovački izbornici, Japan je u posljednjim trenucima utakmice prokockao pobjedu protiv Katara i otežao si plasman među osam najboljih azijskih reprezentacija...

Utakmica je odigrana na stadionu My Dinh u vijetnamskom gradu Hanoiju i, iako je Katar daleko od bezazlene momčadi, Japan je slovio kao veliki favorit. Trostruke pobjednike Azijskog kupa i branitelje naslova koje trenutno vodi Ivica Osim u vodstvo je u 61. minuti doveo Naohiro Takahara, igrač frankfurtskog Eintrachta.

Međutim, samo dvije minute prije kraja, 23-godišnji Urugvajac s katarskom putovnicom Sebastian Quintana šokirao je aktualne prvake Azije i donio svojoj zemlji bod koji bi se mogao pokazati ključnim u pokušaju momčadi Džemaludina Mušovića da ponovi povijesni uspjeh iz 2000. godine i plasira se u četvrtfinale Azijskog kupa.

U ovoj skupini igraju još Vijetnam i Ujedinjeni Arapski Emirati, a njihov međusobni ogled jučer je završio pobjedom domaćina 2:0. U sljedećem kolu u četvrtak, odnosno petak sastaju se Japan - UAE te Vijetnam - Katar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!