Nogomet

Tajland korak do raja

Petar Plevnik • četvrtak, 12.07.2007.

U prvim dvobojima drugog kola natjecanja po skupinama na Azijskom kupu, Tajland je pobjedom protiv Omana napravio veliki korak prema četvrtfinalu, dok se Katar još jednom uspio vratiti iz zaostatka...

U prvom dvoboju dana snage su odmjerile dvije momčadi koje su prve susrete u skupini odigrale bez pobjednika, Tajland i Oman, kojeg su protiv Australije minute djelile od senzacionalne pobjede. Tajlanđani su dominirali prvim poluvremenom, stvorivši nekoliko ozbiljnijh situacija pred golom Habsija, no Senamuang u 20. te Chaiman u 25. minuti ne snalaze se najbolje.

Odluka o pobjedniku pala je u nastavku susreta, a potezom utakmice pokazala se odluka domaćeg izbornika da u igru uvede dvojac Wintohai - Tonkanya. Naime, samo minutu nakon ulaska u igru Tonkanya, na asistenciju Winothaija, pogađa za vodstvo domaćina, da bi isti igrač osam minuta kasnije, ponovno na asistenciju Winothaija, postavio konačnih 2:0 za Tajland.

U dvoboju skupine B, Katar je, baš kao i protiv Japana, i protiv Vijetnama uspio nadoknaditi zaostatak od jednog pogotka i na kraju izboriti bod, koji ga i dalje ostavlja u utrci za plasmanom u četvrtfinale. S druge strane, Vijetnamce je svega 11 minuta dijelilo od gotovo sigurnog plasmana u četvrtfinale.

Iako je sastav Džemaludina Mušovića bolje ušao u susret, prvi su u vodstvo došli Vijetnamci, i to ponajviše zahvaljujući katarskom vrataru Saqru, kojem udarac Binha iz daljina prolazi kroz ruke. I u drugom dijelu Katar je nastavio sa boljom igrom, a najava izjednačenja stigla je u 62. minuti, kada Mohamed iz gužve pogađa stativu. 17 minuta kasnije Katar preko Quintane ipak dolazi do izjednačanja. Do kraja susreta Katar je mogao doći i do potpunog preokreta, no Ali HAssan iz odlične situacije umjesto mreže pogađa gredu.

Azijski kup, natjecanje po skupinama, drugo kolo:
Skupina A: Oman - Tajland 0:2
Skupina B: Katar - Vijetnam 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!