Nogomet

Hrabri Iračani šokirali Australce

Kristian Hohnjec • petak, 13.07.2007.

Vijest dana s Azijskog kupa je poraz reprezentacije Australije, favorita za osvajanje uoči početka natjecanja, od strane nogometnih anonimaca iz Iraka. Ime čovjeka koji je pokopao Soccerose je Nashat Akram, potonji je vezni igrač Al Shababa. U drugom susretu Japan je lakoćom svladao Ujedinjene Arapske Emirate...

Ovom pobjedom Irak je veoma blizu prolazu u četvrtfinale, za što će im biti dovoljan i remi u posljednjoj utakmici protiv slabašnog Omana, a u nekim kombinacijama mogu proći i uz poraz.

S druge strane, neuvjerljivi Australci će spas tražiti pobjedom protiv domaćina Tajlanda, u slučaju uspjeha osigurali bi očekivano mjesto u četvrtfinalu unatoč slabom učinku u prva dva susreta.

Vezane vijesti

Nashat Akram je odlično izveo slobodan udarac u 23. minuti, te uz malu pomoć Sadira Saleha doveo Iračane u vodstvo.

Nervozni Australci ipak su uspjeli izjednačiti samo dvije minute nakon povratka iz svlačionica. S desne je strane ubacio Brett Emerton, a efikasan glavom je Mark Viduka. U narednim minutama slijedila je dominacija Socceroosa, međutim, nakon sat vremena igre ponovno u vodstvo dolazi Irak.

Još jednom je Akram Nashat sve kreirao, njegov sjajni pas u matnu je situaciju izbacio Hawara Mullu Mohammeda, koji je bio priseban i precizan za 2:1. Nashat je bio nezaustavljiv, u sljedećim minutama prvo je u sjajnu priliku izbacio Haidera Amera, koji slabo puca, a zatim još jednim perfektnim dodavanjem u šansu gura Mohammeda, čiji udarac vratar Mark Schwarzer uz pomoć grede brani.

Iračani su sve dvojbe otklonili u 86. minuti nakon što je pogriješio australski stoper Lucas Neill. Njegovo ispucavanje presjekao je Younis Mahmoud, a u nastavku akcije gol je zabio Karrar Jassim. Tragični Neill je do kraja utakmice uspio zaraditi i crveni karton, te tako neće igrati u odlučujućoj utakmici protiv Tajlanda.

U susretu skupine A Japan je bio mnogo bolji protivnik od Ujedinjenih Arapskih Demirata, a susret su odlučili već u prvom poluvremenu. Naohiro Takahara je s dva pogotka u 22. i 27. minuti doveo Japan do 2:0, a pred kraj poluvremena iz jedanaesterca zabija i Shunsuke Nakamura što je značilo da na odmor odlaze s lagodnih 3:0.

U nastavku tek je Alkas uspio postići počasni pogodak za Emirate.

Poredak:
Skupina A: Irak 4, Tajland 4, Australija 1, Oman 1
Skupina B: Japan 4, Vijetnam 4, Katar 2, UAE 0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!