Nogomet

Hazaru odbrojani europski dani

Vedran Attias • utorak, 24.07.2007.

Dinamo u utorak igra uzvratnu utakmicu 1. pretkola Lige prvaka protiv azerbajdžanskog prvaka Hazara. Prva utakmica u Bakuu završila je (iznenađujućim) rezultatom 1:1 i iako je Dinamo i dalje favorit, Modri trebaju oprezno pristupiti sutrašnjoj utakmici i na terenu pokazati kako su zaista bolji...

Dinamo je apsolutni favorit i od Modrih se očekuje jedino i isključivo pobjeda i prolaz dalje. Nakon što je obavljen ždrijeb pretkola Lige prvaka jedino pitanje koje se moglo u Dinamu čuti bilo je: S kim ćemo igrati - Domžalama ili Tiranom? Azerbajdžance se prekrižilo i jedini problem koji je Hazar zadao Dinamu bio je dalek put. Malo tko je u Dinamu pomislio kako ti igrači Hazara, koji kako je rekao danas trener Dinama Branko Ivanković: "Dobivaju oko 200 - 300 tisuća dolara po sezoni i sigurno je kako ih ne plaćaju jer ne znaju što bi s novcima." zapravo i znaju igrati nogomet. Ivanković je radio u Iranu i zna kako se u Aziji jako puno ulaže u nogomet i kako njihovi klubovi nisu više "tamo neki Azerbajdžanci". Kada bi se gledale prosječne plaće igrača vrlo je vjerojatno kako bi Hazarovi igrači dobro nadmašili Modre, ali sve to skupa nije nikakav izgovor Dinamu i od njih se sutra očekuje (uvjerljiva) pobjeda.

Na današnjoj press konferenciji trener Dinama objavio je sastav u kojem će Dinamo istrčati protiv Hazara: Koch - Etto, Drpić, Schildenfeld, Carlos - Vukojević, Chago - Sammir, Mandžukić, Modrić - Tadić. Iz prve postave, u odnosu na Šibenik, ispali su Čale i Pokrivač. Iako je trener Dinama rekao: "S Čalom sam bio zadovoljan protiv Šibenika, a pogotovo u drugom dijelu.", ipak će prednost na lijevom beku dobiti Carlos. Razlog zbog kojeg je netko morao ispasti iz momčadi je Drpić koji se nakon jedne utakmice odmora vraća u početni sastav.

Vezane vijesti

Chago će nakon više od godine dane započeti utakmicu u veznom redu umjesto Pokrivača. Kamerunac i Vukojević trebali bi raditi na sredini terena i omogućiti Dinamu napraviti konstantni pritisak i potruditi se da Hazar ima što manje loptu. Pokrivač se kada je došao u Dinamu vrlo brzo izborio za prvu momčad. Tadašnji kapetan Zoran Mamić odlučio je otići u mirovinu kada se Dinamova struka uvjerila kako je mladi Varaždinac igrač za Dinamo. Ove sezone će puno teže do prvih jedanaest. Vukojević igra u velikoj formi, a ono što je presudilo u odluci trenera kod odluke o drugom veznom igraču je kako je rekao "okomita lopta Chaga prema naprijed" koja će itekako trebati Dinamu.

U napadu će od prve minute igrati Mandžukić i Tadić. Ovaj dvojac dosta dobro surađuje. Protiv Šibenika, a i protiv Wolsfbruga kada je ušao Mandžukić, bili su stalna opasnost za protivničku obranu. S razigranim Sammirom i Modrićem kao protiv Šibenika mogli bi Dinamovi napadači opet imati puno prilika za postizanje pogodaka. Šokota i dalje ima problema s aduktorom i nije među osamnaest igrača koji danas nakon treninga u 19 sati idu u karantenu do utakmice.

Među igračima koji također ne kandidiraju za nastup su Ćorluka, Vrdoljak, Buljat i Guela. Vugrinec se vraća u konkurenciju iako nije potpuno oporavljen te će ići s momčadi u karantenu i "ako bude potrebe za njegov realizacijom i iskustvom onda bi mogao i ući u igru". Za Ćorluku se znalo kako se neće oporaviti od ozljede dok se Šokota ipak oporavlja duže od planiranog. Vrdoljak je već u Dinamo došao s ozljedom kosti u stopalu, a Gueli je jedno poluvrijemene protiv HIT Gorice bilo sve što je odigrao u Maksimiru. Buljata su već zaboravili navijači. Jedini loš potez Eduarda u Dinamu bio je kada je prošle sezone teško ozljedio Buljata i slomio mu nogu.

Dinamo je sigurno kvalitetnija momčad od Hazara, ali to trebaju i pokazati. Ova mlada Dinamova momčad sigurno ima kvalitete za Europu, a i imaju aktivan rezultat na temelju kojega se gosti ne mogu braniti. Od Modrih se očekuje nadmoćna igra i sigurna pobjeda. Momčad koja se potajno nada Ligi prvaka, a kao objektivan cilj postavlja Ligu Uefa, ne bi trebala imati problema s Azerbajdžancima. Jedna loša utakmica se može pripisati nervozi i iznenađenjem dobrom igrom Hazara, no druga loša utakmica se ne smije dogoditi. Ivanković je na kraju poželio što bolje ispunjeni Maksimir i izrazio želju za sportskim i korektnim navijanjem kakvo je i inače u Maksimiru.

Na kraju, još samo informacija navijačima kako od utakmice s Hazarom više ne vrijede godišnje karte od prošle sezone, a ulaznice su u prodaji po, kako je najavljeno, pristupačnim cijenama: sjever - 20, istok - 30, zapad - 40 kuna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!