Ostali sportovi

Najbolja na svijetu!

Bernard Jurišić • nedjelja, 02.09.2007.

Blanka Vlašić je prvakinja svijeta! Najbolja hrvatska atletičarka uvjerljivim nastupom osvojila je prvu zlatnu medalju za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Osaki, okrunivši tako na najljepši mogući način fantastičnu sezonu koju ima iza sebe. Blanka je s preskočenih 205 naprosto preletjela konkurentice...

Blanka Vlašić napokon je i službeno dokazala ono što smo svi vjerovali već duže vrijeme. Najbolja je skakačica u vis na svijetu! Zlatna medalja konačno je stigla na Svjetskom prvenstvu u Osaki, kao kruna svega veličanstvenog što je dosad napravila u karijeri.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Zlato je još vrjednije kad se vidi na kakav impresivan način je naša šampionka do njega stigla. Sve početne visine, 185, 190, 194 i 197 preskakala je kao od šale, s 5-6 centimetara "lufta". Na 197 je otpala braniteljica svjetskog naslova Kajsa Bergqvist, a Blanka je prvo rušenje imala na 200 cm.

No, i to je bila posljedica male pogreške, što je dokazao već drugi suvereni pokušaj, te izvrstan skok preko 203 iz prve, kao jedina od preostalih skakačica. Tu su visinu još savladale Talijanka Antoinetta di Martino i Ruskinja Ana Čičerova, koje su zbog identičnih rezultata podijelile srebrnu medalju.

A da nema nikakve dvojbe tko je najbolji na svijetu, Blanka je dokazala savladavši i visinu od 205 centimetara i to iz trećeg pokušaja. Nakon osiguranog zlata, Blanka je dignula letvicu na 210, visinu novog svjetskog rekorda, no u tri pokušaja ipak nije uspjela. Pad svjetskog rekorda samo je odgodila do daljnjeg...

Nakon zadnjeg skoka, Blanka je otrčala svoj pobjednički krug s hrvatskom zastavom u rukama, slavlje je moglo početi. Hrvatska ima novog svjetskog šampiona, taktovi Lijepe naše odjekivat će Osakom!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!