Ostali sportovi

"Blanka je proizvod hrvatskog podneblja"

Bernard Jurišić • nedjelja, 02.09.2007.

Blanka Vlašić napokon se riješila nepravedne etikete gubitnice na velikim natjecanjima. Najbolja hrvatska atletičarka ove je godine monopolizirala svjetski sok u vis, dominirajući od prvog do posljednjeg i najvažnijeg natjecanja. Blanka je svjetska prvakinja, kako je to lijepo reći...

Blanka Vlašić napokon će u svojoj državi biti dočekana kako nalikuje. Kao najbolja sportašica u svojoj disciplini na čitavoj kugli zemaljskoj. Suverenim nastupom u finalu Svjetskog prvenstva u Osaki, 24-godišnja Splićanka napokon je i službeno potvrdila ono što je najavljivano godinama. Blanka je najbolja skskačica u vis na svijetu!

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

"Odahnula sam, ovo sam toliko željela", izjavila je Blanka nakon nastupa. "Još uvijek sam u šoku i ne shvaćam što sam napravila, a i umor je došao na svoje. Bila sam favoritkinja, što je donijelo dodatni pritisak i nije bilo lako pobijediti protivnice. Sretna sam, presretna..."

Vezane vijesti

Ponosni otac i trener Joško Vlašić također je bio presretan zbog svjetskog zlata koje je konačno stiglo na pravu adresu. "Kod nas ništa ne dolazi tek tako, na početku nam nitko ništa nije nudio i zato je ovo zlato još slađe. No, želio bih još jednom reći da sam ponosan što je Blanka rođena u Hrvatskoj i Splitu, da su njeni treneri iz Splita i Hrvatske. I ti uvjeti za trening, kakvi god bili, oni su naši, ona je pravi proizvod hrvatskog podneblja i dalmatinskog i mediteranskog temperamenta", rekao je "profesor".

Koliko je emocija Joško Vlašić uložio u ovo finale, ali i Blankinu karijeru uopće, možda najbolje pokazuje poruka koju je svojoj kćerki uputio jutros prije početka finalnog natjecanja. U poruci je između ostalog stajalo:

"Ako bi mi jednu želju bila dužna puštena zlatna ribica i ako je ne bih mogao potrošiti na povratak ljudi stradalih na Kornatu, dao bih je danas tebi. Zaslužila si svaki miligram zlata te japanske medalje, ti koja si svakom svojom molekulom htjela do nje i svakoga dana postajala bolja ne pitajući za cijenu, nadilazeći sebe i svoje učitelje".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!