Ostali sportovi

"Sport ima novu zvijezdu"

Kristian Hohnjec • ponedjeljak, 03.09.2007.

Blanka Vlašić pokorila je svijet, naša atletičarka naslovom svjetske prvakinje najavila je svoju dominaciju u skoku u vis. Premda neće biti lako zadržati konstantu, ispred Blankinih konkurentica teško je razdoblje. Još uvijek tek 23-godišnjakinja, a već tako dobra. Prenosimo reakcije stranih medija...

Richard Lewis na službenim stranicama IAAF-a piše: "Ona je još toliko neiskusna, mlada da bi ova pobjeda mogla biti odskočna daska za dominaciju. Blanka bi mogla dominirati mnogo godina". Respektabilni francuski L`Equipe u izvještaju navodi: "Pobjeda Blanke Vlašić bila je predvidljiva, očekivana. Zlato je osvojila u jednom od boljih nastupa na Svjetskom prvenstvu".

U disciplini "Salto in alto", kako Talijani nazivaju skok u vis, naša je atletičarka porazila Antoniettu Di Martino. "Hrvatska favoritkinja nije uspjela proskočiti svjetski rekord, ali impresionira lakoća s kojom je preletjela 205 cm. Još je jednom poslala uporozenje da je rekord Stefke Kostadinove u opasnosti", piše talijanska Gazzetta dello Sport.

Veoma pronicljivo i duhovito Blankin uspjeh komentirao je jedan srpski ljubitelj atletike: "Naravno da će Blanka Vlašić osvojiti medalju kada njezina država ulaže daleko više u atletiku. Srpska država, primjera radi, ulaže jedan jedini dinar u svoje atletičare", te nastavlja: "Za razliku od nje, Hrvatska ulaže čitavu jednu kunu. S obzirom da se za jedan euro dobija oko 7,5 kuna, dok vam treba oko 82 dinara da biste kupili jedan euro, računica je jasna: Hrvati u atletiku ulažu skoro 11 puta više od Srbije!".

Nadajmo se da će uspjeh Blanke Vlašić biti dobar podstrek da se uloži još koja kuna u ovoj sport, pa da atletika u nas počne živjeti na organizacijski funkcionalan način, a ne od privatnih projekata. Za kraj ćemo citirati autora s početka ovog teksta, Lewisa: "Sport ima novu zvijezdu!". Ima Blanku Vlašić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!