Nogomet

McClaren: "Najtužniji dan moje karijere"

Ivana Strahija • petak, 23.11.2007.

Sad već bivši izbornik Engleske, Steve McClaren, je u intervjuu za engleske medije iznesao svoju duboku tugu uzrokovanu raspletom kvalifikacija, no i dalje odbija uprijeti prstom u uzroke propasti engleske reprezentacije.

"Kako sam pred 18 mjeseci doživio najsretniji i najponosniji dan svoje karijere, tako sam danas doživio najgori, i najtužniji. Razumijem odluku FA, no moram žaliti za izgubljenim", u uvodu je rekao McClaren.

Na novinarski upit zbog čega nije sam ponudio ostavku Steve kaže: "Nisam dao otkaz jer nikada nisam bježao od problema. Nisam se nakon utakmice s Hrvatskom nadao da ću ostati izbornik, no smatrao sam da je na nekom drugom da odluči što je za engleski nogomet najbolje."

Što je dakle uzrokovalo posrtanje i konačno ispadanje iz kvalifikacija? "Nije sad vrijeme za upiranje prstom, koliko čujem, sama će FA poduzeti istragu. Moram ovdje reći da su igrači bili fantastični, osoblje isto tako, da su nam pomagali svi, pa i Premier liga, posebice u posljednjih šest tjedana. Nikog ne mogu kritizirati, krivica za ispadanje je moja", i dalje je nedorečen McClaren.

"Mogu samo reći da smo imali 12 utakmica, da nije problem ova zadnja, nego sve one prijašnje u kojima smo donosili krive odluke, kad su nas kačile ozljede i loše suđenje. No, ne skrećem odgovornost sa sebe, sami smo se doveli u tu situaciju. Da smo dobro igrali prošli bismo."

Bilo kako bilo, Steve će morati naći novi posao. Kako je kazao, neće dugo sjediti i žaliti: "U 18 sam mjeseci s reprezentacijom, kroz sve uspone i padove, naučio jako mnogo. Mislim da sam sad potpuniji trener i da mogu kvalitetno voditi bilo koju momčad. Osim toga, nisam od onih koji dugo besposličare, iz depresije će me najbrže izvući novi posao i novi izazov", zaključio je McClaren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!